• Etusivu
  • Blogit
  • Muutosten pyörteissä uuteen vuoteen – näin selviät luottavaisin mielin

Muutosten pyörteissä uuteen vuoteen – näin selviät luottavaisin mielin

Muutosten pyörteissä uuteen vuoteen – näin selviät luottavaisin mielin. Muutokselle antautuminen on helpotus. Se on hyppäämistä rohkeasti elämän virtaan.

Käsi ylös, jos sinulla on ollut vauhdikas ja haastava vuosi täynnä monenlaisia muutoksia ja yllättäviä käänteitä – hyviä, pahoja, rumia tai jotain muuta. Jep. Niin vähän ajattelinkin.

Sitä tuntuu olevan ilmassa.

Vuosi 2016 on ollut energioiltaan aika reipasta menoa, ja loppuvuotta kohti tahti on vain kiihtynyt. Itse olen ollut välillä pää pyörällä omien haikeiden loppujeni, uusien alkujeni, kirpaisevien pettymyksieni ja ihmeellisen ihanasti toteutuneiden toiveideni kanssa. Ystävät, tutut ja asiakkaat sanovat samaa, ja kaikki ovat varmasti huomanneet, että elämme mittavien muutosten aikaa myös maailmanlaajuisesti.

Toisaalta, miten muutenkaan voisi olla?

Muutos on väistämätön osa elämää, oikeastaan koko elämän keskiössä. Jos emme jatkuvasti oppisi, kasvaisi ja muuttuisi, luopuisi vanhasta ja ottaisi vastaan uutta, emme edes olisi elossa. Luvattiinko jossain elämän olevan helppoa, rauhallista ja ennalta-arvattavaa? Ei kai (tai sitten missasin tuon tiedotustilaisuuden).

Miten joskus pelottavilta tuntuvista muutoksista sitten selviäisi helpommin?

Muutoksiin on ensinnäkin hyvä varautua – hyväksyä ne mielessään jo valmiiksi. Kaikki on jatkuvassa muutostilassa: kasvit, eläimet, ihmiset, yhteiskuntajärjestelmämme, uskomuksemme maailmasta, sinä itse. Miksi odottaa, että kaikki pysyisi paikallaan? Sehän olisi oikeastaan luonnotonta ja kummallista.

Toiseksi muutosten kanssa kannattaa ystävystyä. Yritä olla hangoittelematta kovasti vastaan. Nekin muutokset, jotka aluksi tuntuvat ahdistavilta tai käsittämättömiltä, kätkevät sisälleen kasvun siemenen ja avaavat usein tilaisuuksia uuteen. On sanottu, että kaikki muutos on hyväksi. Joskus ne hyvät puolet tosin selkiytyvät vasta jälkeenpäin. Siksi on syytä olla kärsivällinen.

On luonnollista, että muutokset hermostuttavat ja ahdistavat. Vanha on tuttua ja turvallista; uuden edessä on aina hiukan epävarma olo. Ole siis lempeä itsellesi. Anna itsellesi aikaa sopeutua ja käsitellä muutoksen esiin nostamat tunteet, muistot ja ajatukset. Hengittele kaikessa rauhassa.

Muutosten pyörteissä on lohdullista muistaa, että maailmassa on paljon asioita, joita hämmentyneet aivomme ja pelokkaat sydämemme eivät ymmärrä. Emme koskaan näe kokonaiskuvaa – vain pienen kaistaleen siitä. Siksi on hyvä pyrkiä rentoutumaan ja uskoa, että asiat järjestyvät loppujen lopuksi, kuten on tarkoitus. Olethan tähänkin asti selvinnyt kaikesta eteesi tulleesta.

Usein muutoksella on meille viesti. Kuulostele siis, mitä muutoksen tuulet sinulle kuiskailevat. Paljastavatko ne aiemmin huomaamatta jääneitä totuuksia menneisyydestä, jakavatko nykyhetkeen liittyvää viisautta vai opastavatko tulevaisuuden varalle? Emme ole kutsuneet muutosta elämäämme ilman syytä. Ehkä se selkiyttää meille omia arvojamme, kannustaa tekemään rohkean siirron tai vapauttaa energiaa johonkin uuteen?

Muutokselle antautuminen on loppujen lopuksi valtava helpotus. Se on luopumista turhasta kontrolloinnista ja hyppäämistä rohkeasti elämän virtaan. Muutokset opettavat myös luottamaan: emme voi eikä meidän tarvitse nähdä seuraavan mutkan taakse. Silti olemme turvassa tässä hetkessä.

Kun pystymme toivottamaan muutokset tervetulleiksi, meidän ei enää tarvitse yrittää takertua epätoivoisesti vanhaan. Kun uskomme, että kaikki kyllä järjestyy (vaikka ihan vielä ei siltä tuntuisikaan), voimme lakata taistelemasta olosuhteita vastaan. Kun hyväksymme muutoksen, osoitamme luottavamme maailmankaikkeuden viisauteen ja hyvyyteen – vaikka ympärillä välillä vähän rytisee.

Tervetuloa 2017!

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia