Näin opit hyväksymään itsesi

Joskus on vaikeaa olla itselleen armollinen. Olisi ehdittävä tekemään ja suorittamaan, saamaan mahdollisimman paljon aikaan ja olemaan jotakin enemmän, jotta elämä olisi arvokasta, ja jotta itse olisi onnistunut ja onnellinen.

Ennen kuin voi kokea elämänsä merkityksellisenä ja itsensä rakastamisen arvoisena, on opittava hyväksymään itsensä. Vasta sitten avautuu rakastamaan myös muuta maailmaa. Lopulta tämä rakkauden energia palaa takaisin lähteelleen.

Ensimmäinen askel kohti itsensä hyväksymistä on aikomus antaa rakkautta. Sen jälkeen tarvitaan päätös arvostaa kaikkea hyvää, mitä itsessä on. Hyväksy epätäydellisyytesi. Ala toimia uudella tavalla.

Näin opit hyväksymään itsesi

1. Päätä, että luotat sydämeesi ehdottomasti. Sydämesi tietää, mikä sinulle on hyväksi.

2. Ole kiitollinen, että olet se ihminen, joka olet. Arvosta vahvuuksiasi ja kykyjäsi.

3. Kehitä taitojasi sen asian parissa, josta olet innostunut. Kehittämistäsi kyvyistä kumpuaa itseluottamusta ja onnellisuutta. Jos tunnet halua tehdä tai luoda jotakin uutta, tutki asiaa ja kehity siinä paremmaksi.

4. Ole ystävällinen itsellesi. Lakkaa puhumasta itsestäsi kielteiseen sävyyn ja keksi sen sijaan päivittäin vähintään viisi myönteistä ajatusta itsestäsi. Näin saat maailmankaikkeudelta tukea kaikelle, mitä teet.

5. Tee ainakin yksi ystävällinen teko päivässä jonkun toisen hyväksi. Hyvä kiertää takaisin.

6. Yritä olla huolehtimatta liikaa asioita. Huolehtiminen ei ratkaise ongelmia vaan se työntää huomion pois elämän kauneudesta. Jos olet altis murehtimaan, harrasta liikuntaa. Mene kävelylle tai joogaa. Mieli puhdistuu, kun keho liikkuu.

7. Hyväksy tunteesi rehellisesti. Jos olet surullinen, tunnusta surusi, äläkä salaa sitä. Kysy sydämeltäsi, miten se kehottaa sinua käsittelemään suruasi.

8. Anna itsellesi välillä lomaa. Irrottaudu silloin kaikesta pyrkimisestä ja itsetarkkailusta.

9. Sinun on tarkoitus olla onnellinen. Nauti siis kaikesta, mitä teet. Älä ota elämää ja itseäsi liian vakavasti. Harjoita kiitollisuutta pitämällä kiitollisuuspäiväkirjaa.

10. Ole aina oma itsesi ja vastusta houkutusta pitää erilaisia naamioita. Kun teeskentelet olevasi joku muu kuin oma itsesi, yhteys sydämeesi ja muihin ihmisiin katkeaa.

 

Minkälaisilla ajatuksilla ja keinoilla sinä olet oppinut hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet? Kommentoi alle ja jaa parhaat vinkkisi muille.

Lähde: Sydämen voima

Lue lisää Baptist de Papen Sydämen voima -kirjasta täältä:

Opi kuuntelemaan sydäntäsi

 

Kommentoi!

kommenttia