Näin surautat smoothien

Kuuntelen aina ihailun- ja epäuskonsekaisin tuntein, kun terveysgurut mainitsevat huolettomasti surauttavansa aamupalaksi terveellisen ja vitamiinipitoisen smoothien. Siis mitä? Minäkin teen usein smoothien, mutta siitä on kyllä surauttamiset kaukana. Homma menee suurin piirtein näin: otan jääkaapista kookosveden, (jo vähän kuivahtaneen) inkiväärinpalasen ja likoamassa olleet kurpitsansiemenet. Unohdan viikunat, koska ne ovat eri hyllyllä. Kuorin (jo vähän mustuneen) banaanin, viipaloin henkeni uhalla pari omenaa ja (veitsi on aika tylsä) ja raaputan sekaan inkivääriä (enimmäkseen kuorta, koska kuivuneesta inkivääristä se ei irtoa kunnolla). Huomaan, että olen unohtanut ostaa mustikoita ja että macajauhepurkki on tyhjä. Ihmettelen hetken, miksi ihmiset laittavat tyhjiä purkkeja takaisin kaappeihin.

Muistan viikunat, otan ne jääkaapista. Samalla kaadan kyynärpäällä kookosvesitölkin. Kuivaan pöydän. Kiskon viikunoista vaivalloisesti kovat kannat irti. Etsin epätoivoisena pakastimen perukoilta edes jotain marjoja; löydän lopulta umpijäisen köntsän mansikoita. Totean, että pakastin pitäisi sulattaa. Stressaannun asiasta. Revin pakastepussin irti mansikkaköntsästä ja pudotan köntsän tehosekoittimeen. Mietin, laittaisinko smoothieen selleriä, jota inhoan, mutta joka on huipputerveellistä. Päädyn laittamaan sekaan yhden sellerinvarren (raaputettuani siitä ensin ruskeat kohdat pois) ja toivomaan, ettei se maistu kovin paljon. (Maistuu, joka kerta.) Huomaan, että tehosekoittimen kannessa on möhnää. Pesen, huuhtelen ja kuivaan kannen. Tungen jonkin aikaa töpseliä pistorasiaan, jossa on jotain vikaa, koska töpseliä on tosi vaikea saada sinne. Toivon, etten saa aikaiseksi oikosulkua.

Painan tehosekoittimen nappia. Sekoitin murisee uhkaavasti (jäisen mansikkaköntsän ja viikunoiden) takia ja roiskuttaa mössöä ympäri kannua. Lisään vettä, että mössö sekoittuisi tasaisemmin. Tehosekoitin huokaisee ja alkaa jyryyttää. Ja kas, lopulta smoothie on valmis kaavittavaksi hankalasti ja sotkuisesti ulos lasikannusta. (Tosin lähempi tarkastelu paljastaa, että joukossa on vielä kokonaisia jäisiä marjoja ja muussautumaton viikunanpala). Nam! Hei, seuraavaksihan sitä voisi vaikka pyöräyttää satsin raakapipareita…

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia