Nainen yli 50 vuotta

Nainen yli 50 vuotta elää vaihdevuosiaikaa. Halusi tai ei, jälleen kerran kehon toiminnot muuttuvat. Miten otat vastaan nämä muutokset? Vietätkö vaihdevuosirituaalia?

Itse pidin juuri vaihdevuosijuhlan. Monia vuosia sitten kopioin yhdestä kirjasta muutaman sivun, jossa puhuttiin vaihdevuosirituaalista. Kaikki nämä vuodet paperit ovat kulkeneet mukanani, koska aihe puhutteli minua jo silloin.

Nyt se on todellisuuttani – olen nainen yli 50 vuotta. Kirjoitan näitä sanoja, koska koen tämän tärkeäksi vaiheeksi elää itseni kanssa. Miten otan vastaan kuumat aallot ja kylmät aallot? Miten hyväksyn hormonimuutoksista johtuvat monet muut muutokset kehossani? Olen päättänyt, että mitään en ohita, vaan elän tämän tietynlaisen ”räjähdyksen” kanssa.

Haluan voida hyvin. Haluan liikkua paljon, niin kuin aina olen liikkunut. Se poikatyttö, joka olin ennen kuukautisia, joka seisoi käsillä ja teki kärrynpyöriä, elää yhä minussa. Haluan hoitaa ja huolehtia itsestäni. Haluan oppia hyväksymään ulkoiset muutokset, jotka vääjäämättä tulevat ja vapauttaa itseni kilpajuoksusta ryppyjä ym. vastaan.

Haluan olla juuri tämän ikäinen kuin olen ja elää tätä vaihetta. Tietoisena, että luovun joistakin asioista ja tietoisena, että olen asettunut itseeni tukevammin, oman laatuni kanssa niin, että se mikä haluaa kauttani laajentua, voi tapahtua.

Uskon, että elettyäni läpi tämän vaiheen elämällä on vielä paljon annettavaa minulle ja minulla elämälle.

Tunnen, että erityinen lahja on saada olla nainen yli 50 vuotta.

 

Kehotietoisuusvalmentaja, Rosen-terapeutti

Pirjo Salo

www.pirjosalo.net

 

Tule mukaan Kotona kehossa -valmennukseen! tutustu ohjelmaan

Kommentoi!

kommenttia