On tapahtunut virhe

On tapahtunut virhe. Oijoi! Olisi mukavaa, jos osaisimme suhtautua virheisiin – omiin ja toisten – vähän lempeämmin. Virheiden tekeminen on tarpeellista, osa oppimisprosessia.

Auts, tuliko mokattua? Oijoi. On tapahtunut virhe.

Virheiden tekeminen on noloa.

Mielelläänhän sitä ihminen täyttäisi kaikki odotukset ja antaisi kuvan, että homma on hanskassa 24/7. Hoituu! Ei mitään ongelmaa! Useimmat kuitenkin unohtelevat, sekoilevat ja sähläävät aina silloin tällöin. Se nyt vain on väistämätön osa elämää.

Ratkaisevaa on se, miten sössimisiinsä suhtautuu. Jos pyrkimyksenä on olla täydellinen – paha juttu. Jos taas muistaa, että olemme kaikki täällä vain oppimassa ja oivaltamassa, möhläykset on helpompi hyväksyä.

Virheistä nimittäin oppii hyvinkin tehokkaasti. Oikein kunnon mokat muistaa vielä vuosienkin päästä. Samaa virhettä ei ihan heti tule toistettua (ei koskaan enää permanenttia/liikaa tequilaa/hyttysaikana Lappiin). Joskus päätä on hakattava seinään monta kertaa, ennen kuin valkenee, että homman voisi ehkä, mahdollisesti hoitaa toisellakin tavalla.

Toisten virheet on tietysti huomattavasti helpompi huomata kuin omat. Onkin houkuttelevaa pönkittää omaa egoaan osoittelemalla niitä: katsokaa, tuo mokasi, minä en! Huomio kääntyy pois omista ongelmista ja hetken tuntee olevansa tuota toista parempi. Niin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Jokainen opiskelee ja etenee omalla tavallaan, omalla tasollaan. Pian on taas oma vuoro.

Olisi mukavaa, jos osaisimme suhtautua virheisiin – omiin ja toisten – vähän lempeämmin. Virheiden tekeminen on tarpeellista, osa oppimis- ja kasvuprosessia, ei merkki siitä, että olemme huonoja ja epäonnistuneita. Usein mokailu auttaa meitä katsomaan itseämme rehellisesti: mitä voisi tehdä jatkossa eri tavalla; mitä puolta itsessä täytyy vielä työstää.

Ja sehän nyt ei ole yhtään noloa.

Leena Siitonen

Pelkäätkö virheitä ja oletko joskus liian ankara itsellesi? Torstaina 15.9. alkaa Viisas elämä -tiloissa Leenan ja Anna Rossin suosittu Täydellinen vai riittävän hyvä -kurssi, joka pidetään tällä kertaa neljänä torstaina kahden viikon välein. Käytännönläheiseltä kurssilta saat työkaluja, jotka auttavat itsen hyväksymisessä ja opastavat kohti eheää, oman näköistä elämää. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoa ja ilmoittautuminen kurssille täältä. Huom! Saat kurssin nyt erikoishintaan 225 €.

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa 2017 Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia