Onnellinen nyt – 5 vinkkiä hyvään elämään

Onnellinen nyt – 5 vinkkiä hyvään elämään. Jokainen meistä pyrkii sisimmässään kohti yhä suurempaa iloa, onnellisuutta ja täyttymystä.

Olipa taustasi, ammattisi, ikäsi tai tilanteesi mikä tahansa, sinäkin haluat todennäköisesti olla elämässäsi iloinen, tyytyväinen ja onnellinen.

Haluat herätä aamulla innostuneena, mennä illalla nukkumaan hyvillä mielin ja siinä välissä ilmaista itseäsi eri tavoin, nauraa hekotella, rakastaa täydellä sydämellä ja nauttia elämän pienistä ja suurista iloista.

Jokainen meistä pyrkii sisimmässään kohti yhä suurempaa iloa, onnea ja täyttymystä – se on eräänlainen luonnonlaki.

Aina emme kuitenkaan välttämättä tiedä, miten saada elämästä enemmän irti. Saatamme tiedostamattamme juuttua rajoittaviin ajatus- ja toimintamalleihin, jotka eivät vie meitä eteenpäin eivätkä tee meistä onnellisempia – pikemminkin päinvastoin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset pelot, jatkuva stressi ja kiire tai turha ankaruus itseä ja muita kohtaan.

Jokaisen käsitys hyvästä ja merkityksellisestä elämästä on erilainen, mutta seuraavasta viidestä keinosta ei ainakaan ole haittaa, jos haluaa elämäänsä lisää iloa ja hyvää mieltä. Oli tehtäväsi täällä maan päällä mikä tahansa, näiden ohjeiden avulla elämä alkaa pian hymyillä.

  1. Älä sido iloa ja tyytyväisyyttä saavutuksiin

Ajattelemme usein – ainakin alitajuisesti – että olemme onnellisia sitten, kun olemme päässeet johonkin päämäärään: saaneet mittavan projektimme valmiiksi, muuttaneet unelmakotiin, löytäneet ihanan parisuhteen.

Saatamme myös kokea, että meidän on saatava mahdollisimman paljon aikaan, jotta elämämme olisi mielekästä ja me itse arvokkaita.

Merkityksellinen elämä ei kuitenkaan synny suorituksista tai saavutuksista, vaan siitä, että itse oivallamme olevamme tärkeitä ja rakkauden arvoisia juuri nyt, juuri tällaisina.

Yksi varmimmista keinoista edetä kohti onnellista, eheää ja mielekästä elämää on lakata samastumasta saavutuksiinsa ja suorituksiinsa ja antaa itselleen lupa huokaista ja iloita elämästä jo nyt, kesken kaiken.

Sitä paitsi tavoitteen saavuttaminen ei välttämättä aina tunnukaan ihan niin mahtavalta kuin odotimme. Usein sen takaa aukeaa uusia, vielä haastavampia tavoitteita, joita kohti suunnistamme seuraavaksi.

Sen sijaan, että asetat onnellisuuden toteutumiselle määräajan, päätä nauttia elämästä ja olla onnellinen nyt. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka.

  1. Jätä aikaa hiljentymiselle tai meditoinnille

Vastaukset kaikkein tärkeimpiin kysymyksiin löytyvät sisältämme.

Hiljentyminen auttaa meitä kuulemaan sisäisen ohjauksemme ja muistamaan, mikä elämässä taas olikaan tärkeää. Sen avulla voimme tarkistaa suunnan; muuten helposti vain touhotamme ympäriinsä miettimättä, minne oikein olemme menossa.

Nykyinen elämäntapamme on niin hektinen, että meidän täytyy tietoisesti ja päättäväisesti järjestää hiljentymiselle aikaa. Muuten sisäisen viisautemme viestit jäävät arjen pyörityksessä muun melskeen alle.

Jokainen löytää oman tapansa. Jos meditointi ei innosta, yhtä hyvin voit vain sulkea silmät ja istua hetken paikallasi, tehdä erilaisia mielikuva- tai rentoutusharjoituksia (netti on niitä pullollaan), mennä luontoon tai katsella kynttilän liekkiä. Pääasia on, että rauhoitut hetkeksi, käännyt sisäänpäin ja otat yhteyden itseesi.

Hiljentyminen ei ole turhaa, itsekästä tai vaikeaa, vaan välttämätöntä henkiselle hyvinvoinnillesi.

  1. Harjoita kiitollisuutta

Kyllä, kyllä ja kyllä, aina vain. Ei liene enää ketään, joka ei olisi kuullut kiitollisuuspäiväkirjasta tai muista kiitollisuusharjoituksista, mutta totuus on, että ne ovat oikeasti toimivia ja tärkeitä. On mahdotonta olla samaan aikaan kiitollinen ja onneton.

Kiitollisuus oikaisee perspektiivimme hetkessä ja nostaa tietoisuutemme oman navan tuijottelusta, itsekeskeisestä jupinasta ja turhasta voivottelusta elämän kauneuden ja runsauden arvostamiseen. Se myös palauttaa elämäämme ilon. Henkinen opettaja Marianne Williamson on sanonut kauniisti: ”Ilo on se, mitä meille tapahtuu, kun annamme itsemme huomata, miten hyvin asiat todellisuudessa ovat.”

Maailmankaikkeus heijastelee sinulle takaisin sitä, mitä on sisälläsi. Kun näet joka puolella hyvyyttä, kauneutta ja runsautta, noista asioista tulee todellisuuttasi ja saat niitä yhä enemmän.

Äkkiä asiat alkavat sujua kuin itsestään, onnellisuus löytää luoksesi ja huomaat nauttivasi elämästä.

Voit laatia esimerkiksi päivittäin listan asioista, joista olet sinä päivänä kiitollinen. Sellaisia voivat olla vaikkapa kupillinen teetä, tien varresta bongatut valkovuokot tai hymy tuntemattomalta. Kun harjoitat kiitollisuutta päivittäin, mielesi alkaa automaattisesti kiinnittää huomiota asioihin, jotka nostavat hymyn huulillesi.

  1. Ystävysty itsesi kanssa

Sen sijaan, että yrittäisit olla täydellinen, ole kiitollinen siitä, että olet juuri sellainen kuin olet. Ole itsellesi lempeä, arvosta vahvuuksiasi ja kykyjäsi ja pyri näkemään itsessäsi hyvät puolet (eikä aina vain ne huonot).

Ole ylpeä ainutlaatuisista ominaisuuksistasi, jotka erottavat sinut muista. Ne ovat lahjojasi, joilla voit ilahduttaa toisia ja tehdä maailmasta paremman paikan.

Älä turhaan vertaile itseäsi muihin. Jokaisella on oma polkunsa, oma tehtävänsä maan päällä. Emme ole tulleet tänne kilpailemaan toistemme kanssa, vaan olemaan onnellisia, ilmaisemaan itseämme ja tukemaan toisiamme. Kaikille riittää runsain mitoin hyvää ja kaunista. Ei ole koskaan sinulta pois, jos joku toinen onnistuu ja menestyy, päinvastoin.

Kun alat vähitellen suhtautua itseesi lempeämmin ja hyväksyvämmin, huomaat, ettei sinun tarvitse enää niin vimmatusti yrittää ansaita hyväksyntää itsesi ulkopuolelta.

Sen sijaan voit keskittyä olemaan onnellinen ja elämään sellaista elämää, jossa itse viihdyt.

Elämää, jossa hyväksyntää ei tarvitse ansaita eikä pätevyyttä todistella, sillä hyväksyt jo itsesi ja riität itsellesi.

Onpa onnellinen ajatus!

  1. Ole ystävällinen myös muille

Dalai Laman sanoin: ”Ole ystävällinen aina, kun mahdollista. Se on aina mahdollista.”

Me kaikki olemme haavoittuvaisia, ja tarvitsemme aina välillä apua, tukea tai ohjausta.

Sydäntä lämmittävät pikku teot eivät välttämättä paljoa vaadi.

Arkipäivä koostuu loppujen lopuksi hyvin pienistä asioista: hetkellisistä kohtaamisista, ohikiitävistä tilanteista, nopeista valinnoista

Ystävällisyyttä voi osoittaa keskellä harmainta arkea: hymyilemällä, pitämällä ovea auki, kehumalla, kiittämällä ja kertomalla miten tärkeä toinen on. Pienikin huomaavainen ele tai ystävällinen sana voi pelastaa päivän.

Toisin kuin joskus ajatellaan, lempeys ja ystävällisyys eivät kerro heikkoudesta, tyhmyydestä ja naiiviudesta, vaan viisaudesta ja vahvuudesta.

Meidät on luotu auttamaan, tsemppaamaan ja tukemaan toisiamme.

Olemmehan yhtä.

Pienet ystävälliset teot tekevät maailmasta vähän paremman paikan ja saavat myös meidät itsemme hyvälle mielelle.

Silloin on helppo olla onnellinen.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja ja workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia