Onnistui!

Kun klikkaa digiboksin valikkoa ja poistaa sieltä katsotun ohjelman, boksi pyytää ensin odottamaan hetken ja ilmoittaa sitten tyytyväisenä: onnistui. Hämmentävää. Miten siihen oikein pitäisi suhtautua? Lämmöllä: hieno homma, kiva että sujui; toivottavasti ei ollut kovin rankkaa? Vai tylysti: eikös toi ohjelmien poistaminen hei kuulu ihan sun perustoimintoihin, mitä hehkuttamista siinä on? Loppujen lopuksi on kuitenkin aika hellyyttävää, että boksi iloitsee estottomasti saavutuksestaan.

Lapsia vielä muistetaan kannustaa: mahtavaa, lusikka osui melkein suuhun! Hyvä hyvä, kengätkin meni jalkaan, vaikka vähän vääriin jalkoihin! Olitpa reipas! Jossain vaiheessa jatkuva kehuminen kuitenkin lakkaa. Jokaisen oletetaan ilmeisesti löytävän oma sisäinen tsemppaajansa. Empiiristen tutkimusteni mukaan se on kuitenkin useimmilla meistä aika usein pahasti hukassa. Yleensä huomaamme lähinnä ne viat ja mokat, nolot epäonnistumiset ja raivostuttavat pieleen menemiset. Onnistumisiamme pidämme jotenkin itsestäänselvyyksinä. Niitä tuskin huomaa, eikä niissä nyt ainakaan mitään elämöimistä ole.

Mitähän tapahtuisi, jos ottaisi oppia digiboksista ja olisi aivan fiiliksissä aina, kun jokin menee putkeen? Jess, pääsin ylös sängystä tänäkin lokakuisena aamuna! Hampaiden pesu? Sekin onnistui! Auton pysäköinti parkkiruutuun? Vähänkö osuin! Töissä voisi onnitella itseään jokaisesta loppuun saatetusta projektista. Tulihan se raportti tehtyä! Wuhuu! Sitä paitsi kahvia ei läikkynyt kertaakaan läppärin päälle! Yläfemma! Tuskin se elämä ainakaan ankeammaksi muuttuisi, vaikka antaisikin vähän krediittiä itselleen. Sitähän saattaisi vaikka ohikiitävän hetken olla tyytyväinen itseensä.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia