Oodi ilolle

Joskus (usein) arjen pyörityksessä tuppaa unohtumaan, että ilo on ihmiselle se kaikkein luonnollisin ja vaivattomin olotila. Nyt kesällä, kun aurinko paistaa, ruoho tuoksuu ja linnut visertävät, ilo on sentään lähempänä kuin marraskuun räntäsateessa, mutta helposti sitä mieli kehittää kauniina elokuisena päivänäkin ilolle esteitä: stressiä, kiirettä, deadlineja, huolia, kiukkua, riittämättömyyden tunnetta, harmia loman loppumisesta. On kuin meillä pitäisi olla jokin erityinen syy olla iloinen: tavoitteen toteutuminen, saavutus, onnistuminen, uusi työpaikka, auto, asunto, parisuhde. Vasta sitten on lupa riemuita ja tuulettaa.

Olen seurannut viime aikoina kaverin vauvan touhuja. Vauva väläyttelee hurmaavan hampaattomia hymyjään, hihkuu ja viuhtoo innoissaan käsillään, vaikka ei taatusti ole päässyt ensimmäiseenkään tulostavoitteeseen eikä neuvotellut yhtäkään onnistunutta diiliä. Sen mansikan tahraama mekko tuskin edustaa kesän trendimalliston kuuminta huippua, ja tukkakin sojottaa päässä miten sattuu. Vauva kuitenkin tietää ilosta jotain olennaista, jonka mekin kerran tiesimme: ilo on meidän jokaisen perusoikeus eikä sitä tarvitse millään tavalla ansaita. Vauvat ja lapset hymyilevät ja nauravat paljon, koska – toisin kuin aikuiset – he osaavat vain olla ja elää hetkessä miettimättä jatkuvasti jotain turhaa.

Ilo pulppuaa sisältämme luonnostaan, jos vain annamme sille luvan. Se on pikemminkin irtipäästämistä kuin suorittamista, hyväksymistä kuin pyrkimistä, tyytyväisyyttä kuin ikuista säätämistä. Se on sitä, että istahtaa kesken kaiken rappusille vaikka syömään jäätelön, sulkee silmänsä ja huokaisee syvään, tuntee auringon ihollaan ja ruohon paljaiden varpaiden alla, huomaa ympärillään kaikki rakkaat, ihanat ihmiset. Koska kaikki on hyvin, tässä ja nyt.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia