Pelko vai rakkaus – valinta on meidän

Pelko vai rakkaus - valinta on meidän. Voimme valita pelon sijasta rakkauden, epäluulon sijasta luottamuksen, sulkeutumisen sijasta avautumisen.

Maailmalla ja koto-Suomessa tapahtuu nykyään niin hurjia asioita, että vähemmästäkin pelästyy. Pelolle ei kuitenkaan kannata antaa valtaa. Pelko horjuttaa luottamustamme hyvään, tekee voimattomaksi, rakentaa muureja ja saa meidät suhtautumaan toisiimme epäluuloisesti. Sellainen ei edistä rauhaa, suvaitsevaisuutta ja rakkautta maailmassa – päinvastoin. Jos alamme pelätä, vain vahvistamme juuri sitä energiaa, mitä kukaan meistä ei halua maailmaan lisää.

Pelon läpitunkemassa maailmassamme on kieltämättä joskus erittäin vaikea uskoa, että maailmankaikkeus on perusluonteeltaan ystävällinen. Että elämä rakastaa meitä ja haluaa meille hyvää.

Eihän tarvitse kuin katsoa uutiset tai vilkaista päivän lehtiin: heti alkaa ahdistaa. Paha tuntuu hiipivän yhä lähemmäksi.

En silti aio antaa pelolle periksi. En aio linnoittautua muurien ja vallihautojen taakse ja lukita portteja, en käpertyä onnettomana peiton alle piiloon pahaa maailmaa enkä myöskään vihata ja raivota nyrkit pystyssä. Mitä hyötyä siitä on, että vaipuu synkkyyteen, masentuu ja ahdistuu? Että alkaa pelätä toisia ihmisiä ja nähdä uhkia joka puolella?

Mieluummin teen kaikkeni sen voimistamiseksi, mikä maailmassa on kaunista ja hyvää.

En tarkoita, että meidän pitäisi kieltää tosiasiat tai sulkea naiivisti silmämme. Kaikenlaiset kauheudet ovat osa sitä yhteistä uskomusjärjestelmää ja kollektiivista todellisuutta, jossa tällä hetkellä elämme. Ne eivät kuitenkaan ole koko totuus.

Uhkien ja pelon vastapainoksi maailmassa on valtavasti rakkautta.

Sitä voi nähdä ihan tavallisissa ihmisissä ihan tavallisena päivänä, kun malttaa pysähtyä katsomaan ympärilleen. On ihmisiä, jotka ryntäävät apuun, nousevat puolustamaan eivätkä käännä katsettaan pois, kun toinen on pulassa. On epäitsekkyyttä, aitoa ystävällisyyttä, vilpitöntä auttamisen halua, arjen sankaruutta.

Emme elä puutteen ja pelon vaan rakkauden ja yltäkylläisyyden keskellä – kauniissa, kauniissa maailmassa.  Rakkautta on ihmisten katseissa, sydämissä, kaikkialla. Rakkaus kannattelee meitä. Se heijastuu toisista ihmisistä, eläimistä, luonnosta, tukevasta maasta jalkojemme alla ja kirkkaasta taivaasta päämme päällä. Lempeä rakkaus sulkee meidät kaikki joka hetki syliinsä kyselemättä.

Siksi en aio jatkossakaan pelätä, vaan rakastaa ja iloita, nauraa ja halata, kannustaa ja tsempata. Luottaa tulevaisuuteen, ihmisten hyvyyteen ja siihen, että kaikki järjestyy.

Sillä, ilmennämmekö ajatuksillamme, sanoillamme ja teoillamme rakkautta vai kenties jotain aivan muuta, on nimittäin valtava merkitys – paljon suurempi kuin ehkä ymmärrämmekään. Se vaikuttaa aivan kaikkeen.

Pelokkailla, epäluuloisilla ja rakkaudettomilla ajatuksilla, tunteilla ja sanoilla lataamme itsemme ja ympäristömme täyteen kielteistä ja vahingollista energiaa. Myötätuntoiset, luottavaiset ja rakkaudelliset ajatukset nimittäin täyttävät meidät ja ympäristömme hyvää tekevillä, parantavilla energioilla. Kun ymmärrämme tämän yksinkertaisen mekanismin, voimme ottaa sen omiin käsiimme ja alkaa luoda toisenlaista todellisuutta.

Voimme alkaa valita pelon sijasta rakkauden, epäluulon sijasta luottamuksen, sulkeutumisen sijasta avautumisen. Silloin elämämme alkaa kuin itsestään täyttyä rakkaudesta.

Paras tapa olla yhteydessä rakkausenergiaan ja voimistaa sitä itsessään, toisissa ihmisissä ja koko maailmassa on – tietenkin – virrattaa sitä mahdollisimman paljon olemalla rakastava, ystävällinen, myötätuntoinen, kannustava ja lempeä.

Mitä rakkaus tekisi? saattaa kuulostaa lällyltä, mutta ei ole lainkaan huono kysymys, kun on tehtävä päätöksiä. Rakkauden voi valita ja sitä voi ilmaista kymmenin pienin ajatuksin, sanoin ja teoin joka päivä. Vaikka keittämällä toiselle kupin teetä, juoksemalla perään kaulahuivin kanssa tai lähettämällä tekstarin. Tai nielaisemalla terävät sanat, koska toinen teki kuitenkin parhaansa eikä haittaa, että lopputulos on vähän sinne päin.

Oli kyse isoista tai pienistä asioista, valitaan rakkaus.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, ohjaa workshoppeja ja iltoja sekä  tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia