Rakkaus on sokea

Mikä rakkaus on sokea? Miten niin se on sokea? Mitä tämä tarkoittaa?

Ensin on ehkä kartoitettava itse rakkaus. Se tunne, mitä yleensä kutsumme rakkaudeksi,
on todellisuudessa kaukana oikeasta rakkaudesta. Se on egon luoma versio rakkaudesta.
Kuitenkin nämä molemmat rakkaudet ovat omalla tavallaan sokeita.

Ensimmäisen kohdalla sokeus kohdistuu itse rakkauteen ja aidon rakkauden kohdalla kaikkeen muuhun paitsi rakkauteen. Tätä täytynee avata vähän enemmän esimerkein.

Paras esimerkki lienee parisuhde.

Jokainen on varmasti kokenut joskus rakastumisen. Sen valtavan onnen tunteen, minkä toinen ihminen saa itsessä aikaan. Ensin tuo toinen henkilö on täydellinen, vailla minkäänlaisia virheitä.
Se on mieletöntä, huumaavaa ja sitä tuntiessaan on valmis tekemään mitä tahansa tuon toisen ihmisen vuoksi, luopumaan jopa itsestä. Ei ole mitään merkitystä kuinka paljon tekee toisen ihmisen puolesta. Riittää, että hän on elämässäni suoden minulle tämän mielettömän rakkaudentunteen. Tässä vaiheessa myös yleensä annetaan kaikki upeat lupaukset. Rakastan sinua ikuisesti. Riittää, että olet siinä. Haen vaikka kuun taivaalta vuoksesi. Olen niin onnellinen kanssasi etten tarvitse mitään muuta.

Näin meille yleensä käy, kohdatessamme uuden ”rakkauden”. Tämä on kuitenkin juuri se egon luoma rakkauden illuusio, joka on vain tekemässä vaihtokauppaa.
Teen mitä tahansa vuoksesi, kunhan annat minulle tämän tunteen, jota koen.
Niin kauan kuin tämä vaihe kestää, on myös egon rakkaus sokea epäkohdille. Lisäksi se on sokea todelliselle rakkaudelle, sillä kuvittelee rakkaudentunteen olevan rakkautta.

Tämä kestää aikansa. Vähitellen alkavat epäkohdat esiintymään. Ne hiipivät suhteeseen kuin salaa. Pienet asiat alkavat ärsyttämään ja hyväksyntä toista kohtaan ei olekaan enää niin täydellistä, kuin alkuvaiheessa.
Vähitellen alkaa kokemaan, että joutuu tekemään suhteen eteen enemmän kuin toinen ja uhraamaan itseään toisen vuoksi. Vertaileminen on astunut kuvaan.
Rakkaudentunne ei olekaan enää pysyvä olotila vaan alkaa katkeilemaan erilaisten muuttuvien tekijöiden edessä. Koska emme ymmärrä mistä tämä tunnetilojen muutos johtuu, pidämme toista syyllisenä.
Ajan kanssa, epäkohtia tulee yhä enemmän ja enemmän. Joskus suhde muuttuu suoranaiseksi sotatantereeksi. Tässä vaiheessa toinen ei enää tarjoile itselleni sitä tunnetta, joka oli vaatimuksena rakkaudelleni häntä kohtaan. Tässä vaiheessa virheitä huomataan jatkuvasti ja rakkaudentunne näyttäytyy yhä harvemmin ja harvemmin. Alitajuisesti uskomme, että tuo toinen on syypää tyytymättömyyteeni.

Todellisuudessa egon rakkaus eli vaihtokauppa on vaan esitellyt pysymättömyytensä.
itsekkyys ja ehdollistaminen alkavat paljastumaan. Jos toimit näin, rakastan sinua. Jos teet toisin, en rakasta. Kaikkeen näyttää liittyvän jokin ehto.
Todellinen rakkaus jää täysin huomaamatta.

Pysyvä rakkaudenmuoto toimii täysin toisin.

Sama alkuaikojen tunne-elementti saattaa ilmetä tässäkin, mutta tietoisuus ymmärtää, että tunne on ohimenevä. Tunteet ovat aina väliaikaisia. Todellinen rakkaus on pysyä tila. Täysin muuttumaton. Se ei välttämättä tunnu millään muulla tavoin, kuin anteeksiantavana, tyyneytenä, hyväksyntänä, kiitollisuutena ja tasapainona. Tällainen rakkaus ei näe toisen virheitä ja puutteita vaan katsoo suoraan niiden läpi ihmisen pysyvään ytimeen. Tällaista rakkautta ei emotionaaliset huiput houkuta eikä arjen aallokko heilauta.
Ihminen, joka ymmärtää tämän ymmärtää, ettei ole erillisyyttä. Ei ole ketään toista, jonka täytyisi tehdä minut onnelliseksi. Olen itse vastuussa omista tunteistani, eikä minun tulisi täydentää itseäni toisen kautta. Kun opin, että vain minä voin muuttaa omia ajatuksiani ja tunteitani, jää toinen täysin syyttömäksi omiin emootioheilahteluihini. En halua toista elämääni siksi, että tarvitsisin häneltä jotain. En fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkään tasolla. Tällainen parisuhde on vapaa molemmille, olemaan kumpikin sitä mitä on.
Sielu näkee vain rakkauden ja jättää muut seikat huomiotta. Epäkohdan ilmetessä, korjaan vain omat ajatukseni ja käsitykseni rakkauden suuntaisiksi.

Minulla on vierelläni aivan sama ihminen, johon alunalkaenkin rakastuin. Jos luulen jonkin muuttuneen, olen se vain minä itse ja minun odotukseni, jotka ovat muuttuneet. Ei toinen muutu, minä muutun.
Kun minä muutun, toinen muuttuu näkemykseni kaltaiseksi. Jos suunta näyttää menevän ei tyydyttävään, on minun muutettava itseäni siihen suuntaan, mikä on mielekkäämpi.
Puolisoni on vain loistava peili näyttämään sen, mitä en itsessäni huomaa ja tunnista.

Rakkaus on aina muuttumaton, silloin kun se on se todellinen. Se ei ehdollista tai välillä tule ja välillä taas mene pois. Omat ajatuksemme ja tunteemme vain ailahtelevat, joten niihin meidän on puututtava jos haluamme toivomamme muutoksen.

Moni parisuhde kaatuu vain ymmärtämättömyyteemme siitä miten elämä toimii. Ymmärtämättömyyteemme siitä miten oma mielemme tekee meille tepposia projisoimalla syylliset itsensä ulkopuolelle. Oma tyytymättömyytemme itseemme näyttää johtuvan toisesta.
Voimme lopettaa suhteemme ja vaihtaa uuteen, mutta jos emme muuta itseämme ensin, viemme saman vanhan ”minän” myös uuteen suhteeseemme ja on vain ajan kysymys, miten tyytymättömyytemme itseämme kohtaan nousee esille tässä uudessa suhteessa.
Kukaan toinen ei koskaan voi pysyvästi täydentää itseämme ellemme riitä ensin itsellemme ilman toista ihmistä.

Rakkaus on jo minussa pysyvästi. Se pitää löytää ja se pitää jakaa eteenpäin. Se ei ole riippuvainen toisesta ihmisestä eikä mistään olosuhteista elämässäni. Kun riitän itselleni, riitän myös koko maailmalle.

Tehtäväni on vain rakastaa ilman vaihtokauppaa tai vaatimuksia. Rauha on enemmän tavoittelemisen arvoinen tunne, kuin mitkään muut ohikiitävät emotionaaliset huiput.

Rakkaus on kaikki mitä on. Se ei tunnu miltään sillä se on peruskallio, jonka päällä kaikki muuttuvainen ilmenee. Kiinnity kallioon, älä kaikkeen siihen, mikä muuttuu. Silloin olet aina rauhassa ja turvassa syvällä itsesi muuttumattomassa osassa.

~Mila Boström~

On ilo olla mukana Viisas Elämä bloggarina ja painotan blogikirjoitukseni tänne.
Linkitän ne myös omien sivujeni blogiin http://mindmaster.fi sivustolle.
Facebookissa: MindMaster

Olen myös mukana luennoimassa mahtavilla Viisas Elämä -messuilla, Järvenpää-talolla 30-31.1.2016
http://www.viisaselamamessut.fi/esiintyjat/

Viisas Elämä kirjavalikoimasta löytyy värityskirjani ”Meditoi Värittäen”.
http://basambooks.fi/kirja/978-952-260-464-4/meditoi-varittaen/

Kommentoi!

kommenttia