Räyh!

Vääntäydyin vastoin tapojani aamuvarhaisella jumppaan, koska aamutunti oli helpoin mahduttaa tiiviiseen aikatauluun. Väsytti armottomasti. -Sä et saa olla täällä kuin vastaanoton aukioloaikoina, kun sulla on toi toisen salin kortti, kuului ohjaajan hyvän huomenen toivotus. Vannoin tarkistaneeni asian siellä toisella salilla ja anelin sisäänpääsyä, kun nyt kerran olin raahautunut paikalle. -No voit kai sä sit tulla, mutta en mä pelkästään sulle ala tuntia pitää, jos ei muita tule. Huoh. Onneksi paikalle ilmaantui pari muutakin urheaa yksilöä ja ohjaaja joutui hieman vastahakoisesti hommiin.

Paluumatkalla bussissa kaivoin ilmeisesti liian kauan kolikoita kukkarosta, koska kuljettaja ärähti: Siihen tiskille laitat ne rahat! Myös takana olevaa mummoa kuhnailuni tuntui ärsyttävän, koska hän tunki ohitse (teräviä) kyynärpäitä käyttäen ja ärtyneesti puhisten. Juu, selvä, anteeksi, mukavaa päivänjatkoa teillekin…

Minulta kysytään aina välillä, mitä se henkisyys oikein on. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Henkisyys mielletään yleväksi asiaksi, joka ei tavallista ihmistä juuri kosketa. Jotain hymistelyä varmaan. Ehkä jotkut filosofit ehtivät miettiä sellaisia. Tai papit saarnatuolissaan.  Jotain suurta, epämääräistä ja arjesta irrallaan olevaa joka tapauksessa.

Tietoisku: henkisyys on vaikkapa sitä, että hymyilee ja toivottaa toisen ihmisen tervetulleeksi: kiva, kun pääsit paikalle! Se on esimerkiksi sitä, että neuvoo rasittavaa tumpeloa ystävällisesti tai odottaa kärsivällisesti, että ärsyttävä hidastelija saa lukuisat tavaransa koottua. Se on myös sitä, ettei kiukuttele omaa huonoa tuultaan ympäriinsä, kiilaa jonossa etummaiseksi ja rähise työtään tekevälle asiakaspalvelijalle. Se on tietoisuutta siitä, että maailmaan mahtuu muitakin kuin minä ja että me kaikki olemme yhtä, arvokkaita ja sitä paitsi samassa veneessä iloinemme ja murheinemme.

Henkisyys ei ole isoa, vaikeaa ja abstraktia vaan pientä, yksinkertaista ja konkreettista. Tehkää toisille niin kuin haluaisitte itsellenne tehtävän. Rakastakaa toisianne. Kiitos. Ole hyvä. Annas kun minä autan. Tässä on vapaa paikka. Me kaikki olemme henkisiä olentoja, halusimme tai emme, ja paras henkinen harjoitus on ihan tavallinen arki. Ei ole yhdentekevää, miten kohtelemme toisiamme. Mitä jos tehtäisiin yhdessä maailmasta vähän mukavampi paikka?

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia