Reissussa

Matkustaminen on ihanaa, varsinkin mielikuvissa. Niissä se on lisäksi huomattavan vaivatonta ja kepeää. Loikoillaan terassilla riippumatossa tai aurinkotuolissa uima-altaalla vailla huolen häivää, siemaillaan raikasta viiniä vuoristokylän tavernassa tai pulikoidaan kirkkaassa merivedessä. Nämä mielikuvat ovat vähän kuin facebook-päivitykset: osa totuutta. Niistä puuttuvat ne vähemmän hohdokkaat hetket, jolloin jonotetaan hiki valuen lentokentän turvatarkastukseen, sairastutaan vatsatautiin tai todetaan heti perille päästyä, ettei autovaraus netin kautta mennytkään ihan putkeen.

Yleensä stressaaminen alkaa jo hyvissä ajoin ennen lähtöä. Passi. Matkaliput. Rahat. Aurinkolasit. Kuka kastelee kukat? Viimeiset hoidettavat asiat kaatuvat niskaan, ja juuri ennen lähtöä mieleen muistuu vielä noin kymmenen hommaa, jotka on pakko hoitaa ennen kuin ulko-ovi takana loksahtaa kiinni. Ja entäs sitten pakkaaminen! Tälläkin hetkellä matkalaukku tuijottaa syyttävästi tyhjänä, kun eräs nimeltä mainitsematon pohtii sekamelskan keskellä, minkä mekon ottaisi ja tarvitaankohan villatakkia. Monetko kengät?

Silti tiedän, että viimeistään siinä aiheessa, kun on selvitty lentokoneeseen asti, kaikki on taas hyvin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on todennäköisesti tälläkin reissulla luvassa, mutta yhtä varmasti myös monta hillittömän hauskaa ja unohtumattoman kaunista hetkeä.

Usein mieleen jäävät kyllä totuuden nimessä parhaiten ne kreiseimmät tilanteet. Olen suhteellisen varma, etten koskaan unohda päiviä, jotka vietin 40 asteen kuumeessa Rio de Janeiron rantahotellissa (seurueen muut jäsenet kävivät sillä välin sokeritoppavuorella, oli kuulemma mie-let-tö-män hieno), kämmenen kokoista valkoista hämähäkkiä toivottamassa tervetulleeksi suihkuun Koh Samuilla tai totaalista eksymistä iltahämärissä Barcelonan sivukujille.

Kaikista näistäkin kuitenkin selvittiin (hämähäkistä toipuminen kesti kyllä aika kauan). Ehkäpä lähdemmekin hakemaan matkoilta myös haasteita: tilaisuuksia tehdä jotain arkirutiineista poikkeavaa, seikkailla, oivaltaa, kasvaa ihmisenä. Kun vastoinkäymisistä selviää voittajana, fiilis on aika mahtava. Meitsihän pärjää missä vaan! Ei matkaa turhaan pidetä koko elämän vertauskuvana. Tie voi välillä olla armottoman töyssyinen, mutta reissu on poikkeuksetta vaivan arvoinen.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia