Salil eka salil vika

Ja nyt ne viimeiset tehot irti! Naiset, antaa palaa, nyt ei säästellä! Hiki virtaa, kun me naiset teemme kuuliaisesti työtä käskettyä. Oma tieni hikoilemaan body-tunnille on ollut suhteellisen pitkä. Kauan yritin lähinnä unohtaa kehoni olemassaolon. Lapsena istuin mieluiten nenä kiinni kirjassa, ja opiskeluaikoinakin edustin pikemminkin sitä tyyppiä, joka harrasti filosofisia keskusteluja viinilasin äärellä, kuin reipasta tehomuokkaajaa.

Henkisyyteen hurahdettuani syventyessäni törmäsin kuitenkin toistuvasti ajatukseen kehon ja siitä huolehtimisen tärkeydestä. Lähes kaikissa henkisissä perinteissä elää jossain muodossa ajatus kehosta sielun temppelinä, josta on tarkoitus pitää hellästi huolta. Ja totta, vaikeahan sitä on voida kokonaisvaltaisesti hyvin ja säteillä positiivista energiaa, jos olo on nuutunut ja vetämätön. Muun muassa tästä oivalluksesta alkoi sohvaperunan tutustumismatka omaan kehoon, joogan kautta vähitellen muidenkin lajien pariin. Oli melkoisen järisyttävää huomata, että liikkuminen onkin hauskaa – ja että oma keho voi olla hyvä kaveri.

Jossain vaiheessa homma uhkasi tosin mennä suorittamisen puolelle. Sisäinen natsi komensi salille ja pumppiin silloinkin, kun olisi ollut parempi levätä. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin sisäistää sen toisen henkisyydessä usein toistuvan ohjeen: itsensä kuulostelun. Ei olekaan olemassa jumppapoliisia, joka vaatii selvityksen siitä, miksen ollut kahvakuulatunnilla (no kun unohduin katsomaan uutta tv-sarjaa) vaan voin ihan itse arvioida, mikä minulle milloinkin on hyväksi. Wau! Välillä sitä huomaa kaipaavansa kunnon rääkkiä, joskus taas tekee hyvää venyä lempeässä joogassa tai kuljeskella rauhassa metsäpolulla. Ja joskus taas on oikeasti OK jäädä katsomaan sitä telkkaria.

Liikunta on parhaimmillaan puhdasta iloa. Keho nyt vaan on yksinkertaisesti luotu liikkumaan. Helpoiten siitä ilosta saa kiinni, kun liikkuu ihan vaan itsensä takia – ei suorittaen eikä senttejä, kiloja tai kilometrejä laskien. Rennosti, omalla tyylillä. Viisaan zumbaohjaajani sanoin: pääasia, että se peppu heiluu!

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia