Sanoissa on voimaa: Me too!

Facebookiin alkoi tällä viikolla ilmestyä mysteerisiä Me too -viestejä, joiden sanoma selvisi vasta, kun joku kopioi selityksen. Pikku hiljaa tuo sanapari alkoi kuin yhteisestä sopimuksesta elää omaa elämäänsä: kuka jakoi kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä kirjoituksella, kuka videoilla.

Osa tarinoista oli niin koskettavia, että kyyneleet nousivat silmiin.

Yhdessä videossa nainen avautui kertomaan vuosia sitten useista tapahtuneista häirintätilanteista, joista osan hän oli unohtanut ja jotain ei ollut koskaan kehdannut kenellekään kertoa.

Kaksi pientä sanaa, jotka osuivat kollektiiviseen kipupisteeseen ja käynnistivät tukahdetuttujen tunteiden spontaanin ilmaisemisen. Me too pisti liikkeelle uskomattoman kollektiivisen eheytymisprosessin. Vihdoinkin on lupa puhua! Kuin pato olisi lähtenyt purkautumaan.

Eikä nyt pureta vain häirinnän kohteena olevien naisten tuskaa, vaan myös tuskaa aiheuttaneiden miesten kipua ja häpeää. Aihe on koskettanut joitain miehiä jopa niin, että luettavissa on myös miesten tunnustuksia ja anteeksipyyntöjä. Yhteinen kokemus yhdistää ja voimaannuttaa meissä jokaisessa asuvia haavottuneita pikkutyttöjä ja -poikia.

Tämä on valtavan iso asia, jossa ei paranneta vain tämän elämän kaltoinkohtelua, vaan syvällä solumuistissa olevia paitsi omia, niin myös äitien, isoäitien ja sitä vanhempien sukupolvien traumoja ties kuinka kauas taaksepäin. Naisia on aivan liian pitkään kohdeltu alistavasti ja nyt aika on kypsä sille, että naiset ottavat takaisin oman voimansa!

Jotenkin on hienoa seurata, miten monin eri tavoin maapallo hakee tasapainoa. Feminiininen energia niin naisissa, kun miehissä alkaa tosissaan herätä.

Se voima on lempeyttä, pehmeyttä, hyväksyntää ja anteeksiantoa. Se on toinen toistemme arvostamista ja oman kehon ja tilan kunnioittamista. Se on elämää ylläpitävää voimaa, äiti maan rakkausenergiaa. Se tuo lohtua ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Kuka ikinä keksi pistää jakoon nuo sanat, on jättänyt merkittävän jäljen tälle planeetalle. Iso kiitos hänelle ja kaikille rohkeille äänensä kuuluviin tuoville!

Tämän yhteisen eheytymisen ansiosta Me too -sanoilla voi vuoden päästä olla ihan eri merkitys. Minäkin olen antanut anteeksi. Minäkin olen tasapainossa. Minäkin olen omassa voimassani. Minäkin rakastan. Me too!

Kommentoi!

kommenttia