Satunnaisia ystävällisiä tekoja

Kaveri ilahdutti varhaisena aamuhetkenä tarjoamalla huoltoasemalla koko reissuun lähteneelle porukalle kahvit. ”Pienellä rahalla tulee ihmisille hyvä mieli”, hän totesi unisen pöytäseurueen kiitellessä. Niinpä!

Sydäntä lämmittävät pikku teot eivät tosiaan välttämättä paljoa vaadi. Itsellekin tulee hyvä mieli, kun opastaa eksyneen turistin oikeaan kohteeseen, leipoo työkavereille marjapiirakan, jeesaa ystävää muutossa tai lahjoittaa kassajonossa pikkutytölle puuttuvan kolikon. Olin myös juuri todistamassa, miten reipas talkooporukka oli hyvällä mielellä rakentamassa messuja. Myös kiitosten ja kehujen jakaminen on hyvä teko – yleensä kun muistamme pikemminkin mainita, jos jokin ei mennyt ihan nappiin.

Vapaaehtoistyö lisää tutkitusti hyvänolontunnetta ja laskee stressiä – siis tekijänsä, toivottavasti kohteenkin. Aika jännä juttu, että kun auttaa toisia, oma olo paranee. Hyvän tekeminen vapauttaa mielihyvähormoneja ja yksinkertaisesti tuntuu mukavalta. Aivan ilmeisesti meidät on luotu auttamaan, tsemppaamaan ja tukemaan toisiamme.

Itselleni on jäänyt mieleen erityisesti bussinkuljettaja, joka suurin piirtein kädestä pitäen ohjasi oikeaan paikkaan, kun joskus opiskeluaikoina nukuin oman pysäkin ohi ja päädyin ties minne keskellä yötä. Ja koulukaveri, joka lainasi kovalla pakkasella toisen lapasensa, kun olin unohtanut omani kotiin. Olipahan molemmilla edes yksi. Ja ne monet kerrat, kun joku ystävällinen sielu on juossut perääni kiikuttaen kahvilan pöydälle unohtunutta lompakkoa, kaulahuivia, kännykkää…

Tällaiset teot tekevät maailmasta aina vähän paremman paikan. Ja se ei loppujen lopuksi olekaan ihan pientä se.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia