Sosiaalinen energia työssä

Ympäröi itsesi inspiroivilla ihmisillä, jotka ajattelevat suuria ajatuksia ja sallivat sinun kasvaa.

John Demartini

 

Ihmisillä, joiden seurassa vietämme paljon aikaa, on merkittävä vaikutus menestymiseemme, sillä alamme helposti omaksua heiltä ajattelu- ja toimintatapoja. Kun viettää aikaa menestyvien ihmisten seurassa, alkaa heiltä tarttua mukaan menestyjän ajattelutapoja. Mikäli haluaa kehittää jotain elämän osa-aluettaan, on kyse sitten vuorovaikutuksesta, johtamisesta tai esimerkiksi fyysisestä kunnosta, kannattaa hakeutua alan huippujen seuraan ja viettää aikaa heidän seurassaan. Mikäli haluaa nostaa fyysistä kuntoaan, kannattaa hakeutua urheilijoiden seuraan, syödä, treenata ja keskustella heidän kanssaan. Heillä treenaaminen ei ole pelkästään päivittäinen yksittäinen tapahtuma, vaan urheilu on heille elämäntapa, johon liittyy terveellinen ravitsemus, riittävä lepo, harjoittelu ja rentoutuminen. Lisäksi he ajattelevat urheilijan tavoin. Sama pätee myös työelämään.

 

Olet keskiarvo viidestä ihmisestä, joiden seurassa vietät eniten aikaa.

Jim Rohn

 

Työtiimeissä henkilöstön osaamistaso tulisi huomioida niin, että ryhmässä on henkilöitä, joiden suoritustaso on erinomainen tai hyvä. Nämä yksilöt kykenevät nostamaan keskinkertaisten tiimin jäsenten suoritustasoa omalla esimerkillään, viestinnällään ja osaamisen siirrollaan. Mutta mitä tapahtuu, jos kaikki ryhmän jäsenet ovat heikon osaamistason tai keskinkertaisen osaamistason henkilöitä? Kuka silloin nostaa heidän suoritustasoaan huipputasolle?

 

Seuran vaikutus ei liity pelkästään osaamiseen tai suorituskykyyn. Seura vaikuttaa myös motivaatioon ja oppimishaluun. Mikäli ryhmä on hyvin motivoitunut ja oppimishaluinen, kykenee se nostamaan heikommin motivoituneiden henkilöiden motivaatiotasoa ja innostamaan heitä. Jos vastaavasti useampi ryhmän jäsenistä on heikosti motivoituneita, laskee helposti innostuneidenkin motivaatio ryhmän vaikutuksesta.

 

Useissa tiimityötä koskevissa tutkimuksissa on tullut ilmi, että tiimin jäsenten toiminnassa on eroja verrattaessa erinomaisesti toimivia, keskinkertaisesti toimivia ja heikosti toimivia tiimejä. Erinomaisesti toimivissa tiimeissä viestintä sujuu. Kukin tiimin jäsen ottaa aktiivisesti osaa keskusteluun ja työskentelyyn ylipäänsä. Sen sijaan heikommin toimivissa tiimeissä yksi jäsen dominoi keskustelua ja täten muiden jäsenten näkemykset eivät tule esille. Tämä passivoi muita jäseniä ja täten energiataso ja luovuus laskevat. Hyvin toimiva tiimin jäsen aktivoi muita tiimin jäseniä kyselemällä heidän näkemyksiään, osoittaa kiinnostusta heidän ideoitaan kohtaan sekä kannustaa muita. Tällä on positiivinen vaikutus tiimin energiatasoon. Sen sijaan että palaveri päättyy väsyneeseen oloon, kokevat tiimin jäsenet palaverin päättyessä energiansa ja inspiraationsa lisääntyneen.

 

Jos sinä olet fiksuin tuntemasi ihminen, niin ehkä on aika tutustua muihin ihmisiin.

Robin Sharma

 

tri Harri Virolainen ja tri Ilkka Virolainen esiintyvät Viisas elämä messuilla Tampereella Tampere talolla 10.9.

klo 13.00-13.40 Vapaudu tukahdutetuista tunteista, workshop, Riffi-tilassa

klo 15.00-15.40 Mielen voima työssä – kohti huippusuorituksia, Pieni sali -tilassa

Lisää aiheesta kirjasta Virolainen & Virolainen: Mielen voima työssä

 

mielen-voima-työssä-kansi

Kommentoi!

kommenttia