Syyllisyyttä ja syyttelyä ilmassa

Syyllisyyttä on selkeästi ollut erityisen paljon havaittavissa eri muodoissaan ihmisten tarinoissa ja tuntemuksissa. Tämä johtuu siitä, että vapauttamme estävät tunteet tuodaan pintaan tunnistettaviksi, jotta voimme puhdistaa ja vapautua niistä. Nyt liikutaan energeettisesti kovalla vauhdilla. Kaikki piilossa pidetty tuodaan nyt näkyviin ja paljastetaan hyvin monella eli alueella maailmanlaajuisesti.

Syyllisyys on ihmisissä niin kauan kuin ego, eli määritystemme varassa roikkuva ”minäkuva”, hallitsee ihmisyyttämme ja identiteettiämme.
Syyllisyys kulkee käsi kädessä pelon kanssa, irrottamatta koskaan keskinäistä otettaan.

Kaikki ihmiset kantavat syyllisyyttä itsessään, vaikka eivät olisikaan siitä tietoisia.
Se on egon pelon kanssa yhteistyössä toimiva mekanismi. Sisällemme piilotettu syyllisyys on kuin magneetti, joka kerää itseensä kaikki havaitsemansa epäkohdat pitäen itseään syyllisenä niihin.
Toisilla syyllisyys kohdistuu pääosin itseen, mutta toiset projisoivat sen muihin. Syytetään kaikkea itsensä ulkopuolella olevaa ja muita ihmisiä.

Kaikki syyttäminen on tosiasiassa aina itsensä syyttämistä. Syyllisyys jossain sisällä aktivoituu ja koska ego ei halua sitä tunnistettavan eikä sitä myöskään tuntea, se projisoi syyllisyyden johonkin itsensä ulkopuolella olevaan. Näin ollen, kaikki syyllisyys on aina pelkästään omaa syyllisyydentunnetta, ilmenipä se miten tahansa.

Mistä tämä syyllisyys sitten on muodostunut?
Syyllisyys on syntynyt samaan aikaan kuin egokin. Ego on Jumalasta jakautunut harhaan perustuva mielen osa, jonka olemme itse luoneet. Samassa yhteydessä, kun tämä tapahtui, syntyi myös syyllisyys.
Syyllisyys siitä, että olimme erottaneet itsemme Jumalasta. Olimme luoneet harhaan perustuvan mielenosan, jolle annoimme uskomme. Tämä herätti valtavaa syyllisyyttä sillä vaikka sen itse loimme, tiedostimme sen olevan virhe. Sen ego piilotti omaksi aseekseen sisimpäämme ja piti meidät erossa tämän tajuamisesta.

Syyllisyyttä ilmassa

Synnymme tänne jo syyllisyys mukanamme ja omien kokemuksiemme kautta lisäämme sitä jatkuvasti.
Koska ego vertailee ja määrittelee jatkuvasti, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei, niin se käyttää syyllisyyttä tuomitsijana kaiken sen suhteen, minkä se on määritellyt huonoksi tai virheeksi.
Eli jokainen piirre, asia tai huonoksi määritelty teko saa palkkiokseen syyllisen eli syyllisyyttä.
Tätä ei aina havaita, mutta näin kuorma kasvaa jatkuvasti.
Kaikki on aina jonkun syytä joten kaikki on aina omaa syytäni. Se on aina minun, projisoin sen ulkopuolelleni tai en. Taakkani sen suhteen kasvaa joka tapauksessa.

Tein jonkin virheen, eli minun vikani.
Sinä teit jonkin virheen, eli sinun vikasi.

Kaikki on silti oman syyllisyydentunteen heräämistä. Ego tallentaa syyllisyysvarastoonsa yhä pienempiä ja pienempiä asioita, jotta se saa pidettyä meitä hallussaan. Tämä syyllisyydentunne sitten jatkaa määrittämistään eli kertoo meille, että olemme riittämättömiä, pieniä, huonoja, arvottomia jne.
Se saa meidät tuntemaan huonoa oloa, mitä on vaikea välillä tunnistaa syyllisyydeksi.
Silloin, kun tunnistamme kyseessä olevan syyllisyyden, siihen liitetään mukaan jatko-osa, eli tästä syystä olet huono. Perustelun avulla syyllisyys saadaan entistä vahvemmaksi. Tavallaan vakuutamme itsemme omasta tai toistemme syyllisyydestä itse muodostamiemme tarinoiden avulla.
Ei liene tarvetta sanoa ”kuka” on tarinoiden takana.

Syyllisyys ei poistu kokonaan ennen kuin palautamme ykseyden eli hylkäämme harhaisen mielen osan ja yhdymme jälleen takaisin eheään Jumalan mieleen. Ymmärtämällä syyllisyyden juuret ja mekanismin, voimme kuitenkin välttää sen kuorman kerääntymistä ja sitä kautta myös purkaa jo kerääntynyttä syyllisyyttä.

Tärkeintä on muistaa, että ketä tahansa toista ihmistä tai ulkoista seikkaa syytämme, on kyse vain oman sisäisen syyllisyydentunteemme aktivoitumisesta ja mahdollisesti sen peittely-yrityksistä.

Ei ole syyllisiä. On pelkästään asioita mitä tapahtuu ja joista voimme oppia. Syyllisyyttä ilmenee vain egon tulkitsemien määritysten kautta.

-Mila Boström-

 

Seuraavan MindMaster 3. kerran ajatustenhallinnan kurssin pidän Malmilla BabyJoyn tiloissa.
Kurssin yhteishinta on 119€. Ilmoittauduthan sähköpostitse osoitteeseen posti@mindmaster.fi
ja lähetän paluupostissa sinulle maksutiedot. Katso lisätietoja Facebookin tapahtumasta ja mielellään klikkaa ilmoittautumisesi myös sinne. Tilaa on rajoitetusti:
https://www.facebook.com/events/1008867112525649/
pe 8.4.2016 klo 18-20.30
pe 15.4.2016 klo 18-20.30 sekä
pe 22.4.2016 klo 18-2030

Tervetuloa

Jos et ole vielä ehtinyt katsoa läpi Viisas Elämä klubi-illan 22.2.2016 videointia, niin voit halutessasi käydä tutustumassa siihen täällä: https://youtu.be/PPEJagvLCJE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

On ilo olla mukana Viisas Elämä bloggarina ja painotan blogikirjoitukseni tänne.
Linkitän ne myös omien sivujeni blogiin http://mindmaster.fi sivustolle.
Facebookissa: MindMaster

Viisas Elämä kirjavalikoimasta löytyy värityskirjani ”Meditoi Värittäen”.
http://basambooks.fi/kirja/978-952-260-464-4/meditoi-varittaen/

Syksylle on suunnitteilla esikoisteos työnimeltään ”Vapaaksi mielen vallasta”.

Kommentoi!

kommenttia