Täydellistä joulua!

Välillä sitä ihminen luulee ottavansa kovinkin rennosti ja päässeensä turhasta täydellisyydentavoittelusta, mutta viimeistään jouluvalmistelujen aikoihin totuus näköjään paljastuu. En ole koskaan asunut suurperheen kanssa vanhassa kartanossa keskellä maaseutuidylliä (enkä todennäköisesti koskaan tule asumaankaan), mutta jännästi vaan ne unelmien joulukiiltokuvat, joita jostain takaraivosta pukkaa, sijoittuvat mainitunlaiseen maisemaan.

Lyhdyt palavat pihalla, joulusauna lämpiää, tonttu kurkkii aitan nurkalta ja lumihiutaleet leijailevat. Pöydät notkuvat herkuista. Jouluvalmistelut on aloitettu viimeistään elokuussa ja joulukoristeita on väsätty omin käsin pitkin syksyä. Huokaus. Miksei meillä ole sellaista?

Harva tuntemani ihminen asustelee kartanossa, ja edes ne, jotka asuvat, eivät luultavasti todellisuudessa vietä sellaista elämää kuin lehtien kuvissa, jotka tunnetusti ovat ammattitaitoisen stailauksen tulosta. Miksi hemmetissä meillä siis pitäisi olla samanlaista?

Totuus on, että syksy on ollut kiireinen eivätkä lukuisat projektit joulun uhkaavasta lähestymisestä huolimatta ole vieläkään valmiita, pikemminkin päinvastoin. Tällä hetkellä olen flunssassa, kämppä on lievässä kaaoksessa ja kaikki lahjat ovat ostamatta – joulukortteja en ole ikinä edes yrittänyt tehdä itse. Jouluruoista on olemassa hämärä suunnitelma, joka ei tässä tapauksessa valitettavasti tosiaankaan tarkoita sitä, että ne olisi ”puoliksi tehty”. Koska ikkunatähdestä olivat lamput palaneet ja muutekin koristeet vähissä, joulumieltä tuovat meille tänä vuonna muun muassa havaijilainen lei ja pääsiäispupu. Niin, ja kuten kaikki tietävät, ulkonahan möyryää ties miten monetta päivää syysmyrsky – lumihiutaleiden leijailusta ei siis tietoakaan.

Silti väitän, että kun aatto koittaa, joulurauha saapuu, kuten aina ennenkin. Lei kimaltelee kynttilänvalossa ja outo mössö, josta piti tulla ”raakapipareita”, maistuu ihan hyvältä. Kaikki ovat tänäkin vuonna tyytyväisiä viime hetkessä ostettuihin lahjakirjoihinsa, ja joulutervehdykset ilahduttavat myös facebookin kautta toimitettuina. Kukaan ei muista kaivata fiktiiviseen maailmaan, jossa kaikki on täydellistä. Joulutunnelmaan riittää tämä hetki, rauhoittuminen, yhdessäolo.

Nyt onkin siis aika huokaista, nostaa jalat pöydälle ja ottaa vaikka kulaus glögiä. Tulee se joulu vähemmälläkin.

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia