Tulinen puristettu gazpachomehu

Vietän maanantaisin vapaapäivää ja keskityn itseeni ja hyvinvointiini. Teen vain sitä mikä tuntuu hyvältä. Vihermehu tuntuu aina hyvältä!

Kun minulla on aikaa, teen vihermehuni puristimella enkä lingolla. Silloin valitsen sellaiset raaka-aineet mehuun jotka maistuvat hieman paksummassa muodossa, sillä puristimella puristetut mehut ovat rakeisempia ja täyteläisempiä kuin lingolla lingotut.

Päätin valita tomaatit raaka-aineeksi. Tulinen lounas gazpacho olikin omiaan säilyttämään hyvät energiat ja herättämään kiireisestä viikonlopusta väsyneen kehon ja mielen tulevaan viikkoon.

IMG_20160411_150154

Gazpacho neljälle

10 tomaattia

ruukku thai-basilikaa

kourallinen pinaattia

2 sellerinvartta

kurkuma

valkosipuli

puolikas sitruuna

puolikas sipuli

puolikas chili

paprika

IMG_20160411_150323

Mehujen teko on kuin ruuanlaittoa. Kaikki yllämainitut raaka-aineet on hyvä ostaa luomuna jos mahdollista. Kaikkia määriä voi muuttaa ja lisätä oman makunsa mukaan. Minä pidän tulisesta ja tässä on kyllä potkua! Väriksi tuli tummanvihreä, sillä laitoin vihreän paprikan ja thai-basilika värjäsi mehun hienosti. Mehustamisen ilo onkin siinä, että joka kerta tulee erilaist mehua. Aina eri koostumus, eri väri, eri maku. Lingolla tehtynä tämä mehu olisi ollut vetisempää ja varmasti myös vaaleamman väristä. Tästä tuli juotavaa, mutta voisipa tämän laittaa tarjolle myös lusikoitavaksi. Mehua voi myös laimentaa vedellä. Ei ole sääntöjä, mielikuvitus vain rajana.

Tomaattimehujen kanssa eritoten kannattaa joukkoon sujauttaa hieman öljyä, se auttaa tomaatissa olevaa rasvaliukoista lykopeenia imeytymään. Lykopeenin sanotaan olevan tehokas antioksidantti, joka taistelee sydänsairauksia ja kroonisia sairauksia vastaan. Parhaan hyödyn saat kuumentamalla tätä mehukeittoa hieman kattilassa. Voit sen jälkeen jäähdyttää, ripotella pinnalle suolaa ja mustapippuria ja koristella.

IMG_20160411_150706

Mehussa todellakin oli potkua ja tunsin sen hyvää tekevät elävät vitamiinit, entsyymit ja kivennäisaineet ihan virtaavan kehoni läpi. Se ravitsi ja virkisti ja nälkä lähti. Suuresta määrästä raaka-aineita jäi vain pieni lautasellinen upean väristä kuitua. Tämän tietenkin voi halutessaan sekoittaa vaikka gazpachoon, mutta minä säästän sen lasagnen kastikkeen joukkoon sekoitettavaksi. Mehustamisessa käytetään kaikki hyödyksi, siksi muista vielä juoman nauttimisen jälkeen täyttää mehulasi vedellä. Ota talteen jokainen lasiin reunaan jäänyt tippa, sillä se yksi tippakin on TÄYTTÄ RAVINTOA!

IMG_20160411_150801

Lue lisää mehujen hyvää tekevästä voimasta Vihermehu – luonnollinen energiajuoma kirjastani!

Facebookissa toimii ylläpitämäni Juice Finland ryhmä. Ryhmässä alennuskoodeja laitteisiin ja kivoja kilpailuja.

Omat vihermehu-sivuni löytyvät osoitteessa www.vihermehut.fi

Kommentoi!

kommenttia