Löydä luova läsnäolo Minä Olen -messuilla

Meillä ihmisillä on useita tapoja ja tottumuksia. Jotkut niistä liittyvät siihen, mistä olemme kotoisin tai ketkä vanhempamme ovat. On myös muita tapoja, joita on meistä kaikilla. Monet niistä ovat niin ilmiselviä että niiden tiedostaminen vaatii hieman enemmän tahtoa ja rohkeutta. Ne voivat vaikuttaa pieniltä ja harmittomilta, mutta jos ne hallitsevat elämäämme, ne saavat aikaan meissä paljon yksipuolisuutta ja harmautta koko elämässämme.

Eräs näistä tottumuksista on uusien kokemusten välttäminen. Olemme nimittäin aikuisiksi kasvaneina saaneet niin monia kokemuksia ja mielipiteitä kaikista elämässämme kohtaamista asioista, ettemme oikeastaan osaa enää nähdä oman kuplamme ulkopuolelle. Meillä on valmiina vastaukset ja mielipiteet lähes mitä tahansa kokemaamme kohtaan. Kokeile vaikka lukea jokin uutinen, kuunnella jokin tuntematon musiikkikappale tai esimerkiksi käydä uudessa kahvilassa. Yritä sitten havainnoida sitä objektiivisesti ilman, että sinussa nousisi vanhoja ”tykkään”, ”en-tykkää”, ”tämä muistuttaa minua tästä tai tästä” – tottumuksia.

Lapsina olemme valmiina kokemaan uusia asioita ja seikkailuita. Tämä johtuu siitä, ettemme omaa tuolloin sitä kaikkea valmista – ajatuskuvia, mielipiteitä, tunnemuistoja, haluja ja tunteita – mikä tekee meistä rajallisen itsemme. On tärkeää että meillä on yksilöllisyys, joka kokee, tykkää ja haluaa, mutta totuuden nimessä me olemme jotain enemmänkin kuin ainoastaan menneisyytemme ja siitä syntyvät kokemukset.

Menneisyytemme lisäksi meissä on luovaa potentiaalia, jolla voimme kasvaa ja löytää itsestämme ja maailmasta uusia puolia, vaikka joka päivä. Tämä on kuitenkin yllättävän haastavaa, sillä ulkoinen elämämme on usein yhtä rutinoitua kuin sisäinen. Meillä on samat ystävät, sama työ, samat huvit, emmekä usein tosiaan käy uusissa kahviloissa, kuuntele uutta musiikkia tai surffaa internetissä uusilla sivuilla, puhumattakaan kävelemisestä eri reittejä. Tietenkään tämä ei ole niin mustavalkoista, mutta enemmän tai vähemmän olemme tottuneet tiettyihin toiminta- ja olemistapoihin.

Uskon, että osasyy siihen, miksi ihmiset käyvät baareissa tai ulkomailla on juuri se, että kun pääsemme irti ulkoisista rutiineista, voi sisällekin saada tilaa, joka avaa meille mahdollisuuden kokea elämän joka hetkistä ihmettä ja kauneutta. Tätä on läsnäolon voima: Tämän hetken kokemista vapaana menneisyyden kahleista, elon kokemista tietoisesti ja tahdotusti.

Usein baarit, tv ja muu arkinen seikkailu eivät silti anna tätä kokemusta. Tämän vuoksi on ehdottoman hyvää lähteä kokemaan jotain sellaista, jossa pääsee ulos rutiineistaan ja voi oppia jotain uutta, ehkä myös tavata uusia ihmisiä.

Minä Olen -messut ovat juuri tällainen tapahtuma. Tulevana viikonloppuna 11-12.2 järjestettävät messut saa Finlandia-talon täyteen inspiraatiota ja mielenkiintoisia luentoja. Ennen kaikkea uudet ihmiset ja kohtaamiset ovat todellinen inspiraation ja itsetuntemuksen lähde. Kun todella kohtaa toisen ihmisen joko kahdestaan tai kuunnellessaan hänen luentoa, voi päästää irti sisäisen mielensä ylivallasta ja kokea jotain uutta. Jokainen ihminen voi antaa meille lahjan, jos osaamme olla läsnä hänen kanssaan. Minä Olen -messut ovat esimerkillinen kohtauspaikka, sillä sinne tulee niin monia mielenkiintoisia ihmisiä koti- ja ulkomailta. Ihmiset ovat tulleet sinne löytääkseen jotain uutta ja tärkeää elämäänsä, ja usein juuri he kenet kohtaamme saattavat löytää etsimänsä juuri meidän ansiostamme.

Ihmisten lisäksi messut kokoaa yhteen suuren kattauksen tietoa erilaisista kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävistä mahdollisuuksista, ryhmistä ja kirjoista. Jokainen voi löytää juuri itselleen jotain, joka avaa hänen maailmankuvaansa, ja tuo hänet samalla tähän hetkeen. Jos olet aina etsinyt jotain, kuten vastausta kysymykseen ”Kuka minä olen?” Tai ”Miten voimme tulla onnelliseksi?” Löytyy messuilta paljon tietoa, taitoa ja tekniikoita, joilla syventää itsetuntemusta. Muutamakin luennoitsija kuten Dominic Surel tai Asta Raami puhuvat intuitiosta ja tietoisuuden kehittämisestä. Messuilta löytyy luentoja myös ravinnosta, meditaatiosta, parisuhteen merkityksestä henkisenä tienä ja päämäärien sekä tavoitteiden saavuttamisesta. Myös minä olen messuilla luennoimassa sunnuntaina Terassisalissa 12.15-13.15 kirjani Tie Sisäiseen ihmisyyteen -aiheista eli tietoisuuden kehittämisestä ja ihmisen sisäisistä voimista. Nähdään viikonloppuna!

Kommentoi!

kommenttia