Villasukkia ja lämpöisiä ajatuksia

Villasukkia ja lämpöisiä ajatuksia. Mikään ei ole ihanampaa kuin sujauttaa villasukat jalkaan. Villasukat ovat kaikista vaatekappaleista lempparini.

Kun on seissyt koko pitkän messupäivän korkkareilla (syy: puhdas turhamaisuus), mikään ei ole ihanampaa kuin sujauttaa kotiin tultua villasukat jalkaan. Villasukat ovat muutenkin kaikista vaatekappaleista ehdoton lempparini. Miksi?

1) Villasukat ovat lämpimät. Hitunen lämpöä tässä kylmässä maailmassa – varsinkaan näin syksyisin – ei koskaan ole pahitteeksi.

2) Villasukat ovat pehmeät. Ne hellivät, paijaavat ja hoivaavat. Villasukat suovat mielelle ja varpaille lepohetken.

3) Villasukat ovat lempeät ja hyväksyvät. Ne eivät vaadi mitään. Ne eivät koskaan muistuta olemassaolostaan puristamalla, toisin kuin korkokengät saattavat tehdä. Ne vain ovat ja antavat sinunkin olla juuri sellainen kuin olet: vähän väsynyt, vähän reissussa rähjääntynyt. Villasukat jalassa ei tarvitse yrittää olla yhtään mitään muuta kuin on.

4) Villasukat jalassa ei sitä paitsi edes voi yrittää olla mitään muuta kuin on. Tärkeä virkamies villasukissa?  Vaikutusvaltainen johtaja villasukissa? Kiihkeä seksipeto villasukissa? Hih hih. Villasukissa on turha yrittää pitää koreaa imagoa yllä. Karvainen totuus paljastuu heti, kun katse laskeutuu varpaisiin.

5) Villasukat ovat herkullista väriterapiaa. Minulla on viidet raidalliset, yhdet vaaleanpunaiset sydänkuvioiset, yhdet turkoosit, kahdet liilat ja yhdet oranssit villasukat. Värin voi kätevästi valita mielialan ja muun asun (= pyjaman värin) mukaan. Ihanuus!

6) Villasukat ovat ihmisen tekemät. Ne kertovat, että joku välittää. Parhaassa tapauksessa ne on neulonut joku rakas ja tärkeä. Tässä suhteessa olen onnekas: saan usein villasukkani joululahjaksi äidiltä. Mutta mukavalta jaloissa tuntuvat myös myyjäisten herttaisen tädin tai tallinnalaisen mummon neulomat villasukat.

7) Villasukista on moneksi. Minulla on ollut villasukat mukana muun muassa elokuvateatterissa, lentokoneessa, Havaijilla ja ystävän synttäreillä. Kukaan ei enää ihmettele, ja sitä paitsi ne ovat aina olleet tarpeen. Kun teen töitä kotona, villasukat ovat olennainen osa työasua. Syksy ja talvi saavat tulla; heilutellaan me niille tyytyväisinä villasukkien verhoamia varpaita!

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia