Villivihanneksia vihermehuihin

Luonto-yhteys on yhteyttä itseemme ja siitä syystä luonnossa olo laskee verenpainetta, vähentää stressiä, tarjoaa elämyksiä, voimaannuttaa ja maadoittaa meidät. Palaamme luonnolliseen tilaamme. Me olemme luonnosta tulleita ja luonnosta vieraantuneita. Elämme sähköisessä maailmassa, pienissä kodeissamme, betoniviidakoissa. Tarvitsemme luontoa tasapainoitukseen. Maadoittuminen rauhoittaa heti. Luonnossa on taikaa.

Jos luonnossa olo saa näin paljon hyviä vaikutuksia aikaan, mitä sitten, jos ravitsemme itseämme vielä sisäisesti luonnon antimilla?

Nyt on ihan paras aika mehustaa, sillä luonto tarjoilee meille raaka-aineet ilmaiseksi! Luonto on yltäkylläs ja villivihanneksia voisi poimia jätesäkeittäin eivätkä ne silti lopu! Monille voi olla haasteellista syödä ja valmistaa eri ruokia villivihanneksista monta kertaa viikossa, mutta mehustamalla saat helposti hyödynnettyä suuret määrät villivihanneksia mehuissasi. Meidän perheen lapsille tämä on ainoa tapa saada raakojen villivihannesten ravinteet hyödynnettyä.

Päivä ei voisi paremmin alkaa kuin samoilemalla metsässä. Minulla on siihen hyvä tekosyy – koira on vietävä ulos. Mukana on aina koirankakka-pusseja ja niihin voikin kerätä helposti hyvän satsin aamumehun raaka-aineita.

IMG_20160512_115635

Kun on oppinut mieltämään villivihannekset ruuaksi, niin välillä on ihan tuskaista kävellä ulkona, kun tuntuu, että kävelee ruuan päällä! Villivihanneksia ei kuitenkaan kannata kerätä maanteiden varsilta, koirapoluilta tai lannoitetuilta alueilta. Pitää siis mennä syvemmälle metsään, etsiä uusia reittejä ja apajia, ja se on hauskaa ja inspiroivaa.

Tänään teki mieli nokkosta ja voikukkaa. Nokkosen terveysvaikutuksista voit lukea vaikkapa TÄSTÄ mainiosta artikkelista.

Kotona huuhtelin vihreät ystäväni hyvin ja kuivasin salaattilingolla. Ison ruokalautasellisen verran laitan huoletta omaan mehuuni, mutta kehoitan aloittamaan pienemmällä määrällä jos ainekset eivät ole tuttuja. Määrää voi kasvattaa kun keho tottuu näihin villeihin superfoodeihin.

IMG_20160512_123552

Nokkoset kerätään varsineen poikineen ja etsin aina nuoria ja vireitä yksilöitä. Hanskat voi olla mukana, mutta itse kerään nuoret versot sormin, eivät pahemmin polta, kunhan hierovat ihoa. Luonnon omaa akupunktiota.

Kerää villivihanneksia aina vain sen verran kuin paikalla oleva kasvusto kestää äläkä revi niitä juurineen.

IMG_20160512_123648

Lautasellisesta tuli puristimella tämän verran mehua. Kuitua jäi 1,5 desin verran ja ne otin talteen kuitusäiliöstä, sillä lisään ne nokkoslettujen taikinaan. Näin vahvoista ja karvaankin makuisista aineksista kun teen mehua, mietin millä makua lantraisin. Aivan kuten ruuanlaitossa, jos käytät vahvoja mausteita, laimennat makua kermalla tai vedellä.

IMG_20160512_124146NOKKOSMEHU

Lautasellisen verran nokkosta ja hieman voikukkaa

1 parsakaalin tanko

puolikas kurkku

1 omena

 

Jos et ole tottunut vihreisiin makuihin voit korvata kurkun toisella omenalla tai vaikka palalla ananasta. Parsakaalin tilalla voi olla kesäkurpitsaa tai kukkakaalin lehtiä. Mikään resepti ei ole kiveen kirjoitettu ja luonnolla on tarjota vaihtoehtoja vaikka kuinka!

Nyt on villi olo ja virtaa koko päiväksi!

 

Facebookista löytyy myös ryhmäni Juice Finland, jossa pari tuhatta mehustajaa keskustelee ja jakaa vinkkejään, tervetuloa!

Kommentoi!

kommenttia