Virtaa vihermehuista!

Olen lomalla ja sataa vettä. Lapset, kaikki kolme, saisivat kerrankin nukkua pitkään, mutta ei. Joka aamu pomppaavat kahdeksalta ylös. Matalapaine vaikuttaa minuun rajusti ja voisin sadesäällä nukkua helposti koko päivän. Lasten perässä pitää pysyä, joten olenkin lomalla mehustellut ahkerasti. Mehuista saan energiaa ja mielialani kohenee.

Nyt on ihan paras aika mehustella! Ainekset ovat tuoreita ja edullisia, metsästä kerättynä ilmaisia. Jos minulle olisi kaksikymppisenä kerrottu, että nelikymppisenä olen onnesta sekaisin kun ensimmäiset punajuuret naatteineen saapuvat kauppoihin, olisin nauranut makeat naurut! Mutta näin on, parin euron nippu punajuuria saa minut onnelliseksi. Oli liian pitkä aika kun punajuuria ei saanut kaupoista. Punajuurimehu on yksi suosikeistani, se vahvistaa minua enemmän kuin mikään muu mehu.

Sanon usein, että voin juoda vaikka minkälaista mehua, makupalettini on neljän vuoden mehustamisen jälkeen jo niin vihreä. Poiminkin jääkaapista summamutikassa aina ainekset mehuun. Halusin oikein punaista ja vahvaa mehua, ja sellainen tuli. Tuntuu, että tämä mehu sai ryhtinikin taas suoraksi, niin tunnen varpaista päähän asti vaikutukset! Punajuuri sisältää sisältää huomattavia määriä nitraattia, betaiinia, sokeria, vesiliukoista kuitua, C-vitamiinia, pyridoksiinia (B6-vitamiini), folaattia (B9-vitamiini), mangaania, magnesiumia, kaliumia, rautaa ja antioksidanttisia väriaineita betalaiineja. Huh!

aineet

PUNAJUURIPOMMI

2 punajuurta naatteineen

5 tankoa luomuselleriä lehtineen

1 luomusitruuna

1/4 vesimelonia

maun mukaan inkivääriä

Jos sitruuna ja inkivääri on luomua, niitä ei tarvitse kuoria ollenkaan. Vesimelonista jätin kuoret käyttämättä. Luomusta nekin voisi käyttää, mutta en ole järin innoissani mausta. Nyrkkisääntönä pidänkin, että mitä kuvittelisin haluavani syödä, sen myös mehustan. Minkä verran voisin syödä, sen verran aineksia käytän. Punajuuri on aika vahva raakana, ja jollet ole tottunut sitä juomaan, aloittaisin pienemmällä määrällä. Selleri on monille inhokki, mutta minä rakastuin siihen kun sain tietää sen vaikuttavan rauhoittavasti keskushermostoon ja olevan muutenkin naisten vaivoihin ja vahvuuksiin hyvin sopiva.

Jos teet mehun mehulingolla, mehusta punajuuret ensin, että seuraavat ainekset huuhtelevat jokaisen punaisen voimapisaran. Jos teet puristimella, vaihtele vuorotellen kuivia ja mehukkaampia aineksia. Vesimeloni on kovin mehukasta, joten puristimen ”taaksepäin kelaus” nappi auttaa, kun mehu jää pyörimään puristimeen.

Reseptistä tulee 2 pientä lasia aloittelijoille tai yksi suuri lasillinen punajuurta himoavalle.

mehu1

Olen näiden vihermehujen virtaa antavasta voimasta niin vakuuttunut ja niin kiitollinen! Jos et ole vielä kokeillut itse tehdä omia terveyttä edistäviä mehuja, nyt voi olla sinun aikasi!

 

p.s Näitkö jo Viisas Elämä TV haastatteluni, jossa kerron vihermehujen kautta tulleesta elämänmuutoksestani?

Kommentoi!

kommenttia