Yhdessä olemme enemmän

Yhdessä olemme enemmän. Näinä ankeina aikoina lempeä ja myötätuntoinen suhtautuminen erilaisiin ihmisiin on ehkä tärkeämpää kuin koskaan.

”Elämä antaa meille takaisin sen, minkä annamme toisillemme.”

Tämä huolellisin ristipistoin kirjailtu teksti huoneentaulussa keramiikkakippojen, liinojen ja kynttilöiden joukossa lahjatavarakaupassa pysäytti.

Lähes kaikissa henkisissä suuntauksissa korostetaan tavalla tai toisella meidän kaikkien yhteistä alkuperää, yhteyttä toisiimme, lähimmäisenrakkautta. Sitä, miten tärkeitä olemme toinen toisillemme. Näinä ankeina aikoina lempeä ja myötätuntoinen suhtautuminen erilaisiin ihmisiin on ehkä tärkeämpää kuin koskaan.

Kvanttifysiikan mukaan kaikki on energiaa ja jokainen meistä on osa tuota yhteistä energiamerta. Olemme vuorovaikutuksessa toistemme kanssa jatkuvasti, myös tiedostamattamme, halusimme tai emme. Kaikella, mitä teemme tai jätämme tekemättä toisillemme, on toisin sanoen merkitystä.

Suuret henkiset mestarit muistuttivat samasta asiasta: niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne.

Miten yksinkertaista. Miten vaikeaa.

Emme ole tällä matkalla yksin, vaan kaikki yhdessä, tukemassa toisiamme – ja tietysti usein itsekin avun tarpeessa. Olemme paitsi toistemme peilejä ja opettajia myös hyvin syvällä tasolla yhtä.

Maailma voi joskus olla aika rankka ja pelottava paikka. Silloin ystävällinen hymy, katse, halaus tai puhelinsoitto saattaa pelastaa päivän ja auttaa jaksamaan.

Ja olisihan täällä nyt sitä paitsi ihan sietämättömän tylsää tepastella yksinään.

Maailmankaikkeus on myös eräänlainen suuri kierrätyskeskus. Kun annamme rakkautta, välittämistä, myötätuntoa ja kannustusta, saamme sitä myös takaisin – ja vielä moninkertaisesti.

Tämä on hyvä muistaa ihan pienissä, arkipäiväisissä tilanteissa: haluanko olla se, joka ratikkaan noustessaan tönii kyynärpäillään muut syrjään vai se, joka antaa paikkansa väsyneelle mummolle? Se, joka huokailee hitaasti etenevässä kassajonossa kärsimättömänä vai se, joka toteaa hymyillen, ettei minulla tässä nyt niin kiire ole? Se, joka kääntää katseensa pois vai se, joka kysyy: mikä hätänä?

Sillä, miten kohtelemme toisiamme, on loppujen lopuksi paljon enemmän merkitystä kuin sillä, mitä saavutamme, saamme aikaan ja suoritamme.

Lempeää ja myötätuntoista vuotta 2017!

Leena Siitonen

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja ja näkijä, jonka esikoiskirja Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyy syyskuussa Viisas elämä -sarjassa.

Leena kirjoittaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista, järjestää voimauttavia iltoja, ohjaa workshoppeja ja tekee auratulkintoja Iloinen Aura -yrityksessään. Hän haluaa auttaa ihmisiä muistamaan oman sisäisen viisautensa ja voimansa ja rohkaista heitä lempeästi luottamaan intuitioonsa.

Tilaa tästä Iloisen Auran uutiskirje! Saat inspiraatiota henkiseen kasvuun ja heti tilattuasi ilmaisen videoluennon Viisi vinkkiä lempeämpään arkeen.

Tutustu Leenan auratulkintoihin, workshoppeihin, kursseihin ja kirjaan.

Seuraa Leenan iloisia päivityksiä Facebookissa ja Instagramissa.

Onko elämä joskus pelkkää suorittamista? Oletko usein liian ankara itsellesi? Hukutko välillä arjen vaatimusten keskelle? Tervetuloa Rakas ihana minä -verkkokurssille voimistamaan yhteyttä aitoon itseesi ja ottamaan askelia kohti itsesi hyväksymistä ja lempeämpää elämää! Voit aloittaa kuusiosaisen kurssin milloin haluat ja edetä kaikessa rauhassa, omassa tahdissasi.

Kommentoi!

kommenttia