Uskon, että tämän kysymyksen äärelle moni on pysähtynyt tietoisesti tai tiedostamattaan. Kun puhutaan terveellisestä ruoasta, mieleen piirtyy ensimmäisenä kuva lautasesta, joka on täytetty kanalla, riisillä ja parsakaalilla. Ajatus terveempien ruokavalintojen tekemisestä puistattaa, sillä kuvitellaan, että vaihtoehtoja on vain kaksi: terveellinen ja mauton tai ravintoköyhä, mutta herkullinen.
Mutta mitä jos olisikin mahdollista yhdistää parhaat puolet molemmista?
Uskon, että terveyttä tukevien valintojen tekeminen on helpompaa, kun ruoka mitä syömme, on aidosti herkullista, liikunta, jota harrastamme, on meille mielekästä ja arki mitä elämme, on tasapainoista ja oman näköistä. On haastavaa motivoitua ja innostua, mikäli jokainen arjen valinta tuntuu väkisin väännetyltä pakkopullalta. Hyvinvointi ei ole hampaat irvessä suorittamista, vaan nimensä mukaisesti hyvinvointia lisäävien asioiden toteuttamista jokapäiväisessä arjessa.
Ruoka on yksi niistä tekijöistä, joilla on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Ajattelen, että terveellinen ruokailu on parhaimmillaan sitä, että ruoka ravitsee fyysisen kehon lisäksi myös mieltä. Tällä tarkoitan sitä, että syömämme ateria pitää sisällään monipuolisesti eri ravintoaineita, jotka tekevät hyvää keholle, mutta tämän lisäksi ruoka maistuu hyvältä ja tuottaa mielihyvää. Nämä ajatukset ja pohdinnat ovat myös Päivän paras ateria –kirjan taustalla.
Päivän paras ateria –kirjan tavoitteena on näyttää, ettei terveellisen ruokailun tarvitse olla yksitoikkoista, tylsää tai mautonta. Terveellinenkin ruoka voi olla aidosti hyvää, nautinnollista, hauskaa ja mielenkiintoista, sillä todellisuudessa mahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan uskaltaa heittää kokkailuhetkiin mukaan ripauksen luovuutta ja hyppysellisen kokeilunhalua!
Julia Ahvenuksen uutuuskirjan Päivän paras ateria – Helpot ja terveelliset aamupalat & välipalat voit tilata täältä: https://kauppa.viisaselama.fi/sivu/tuote/paivan-paras-ateria/5204942