Schumer, Amy

Stand-up koomikko, näyttelijä, tuottaja ja ohjaaja Amy Schumerista on tullut yksi viihdeteollisuuden vaikutusvaltaisimmista hahmoista.

Hänen valtavaan suosioon noussut televisio-ohjelmansa Inside Amy Schumer on voittanut Peabody-palkinnon, Critics Choice Television -palkinnon ja kaksi primetime-Emmyä. Hänen ensimmäinen elokuvansa Trainwreck myi komedioista eniten lippuja kesällä 2015. Schumer sekä loi elokuvan käsikirjoituksen että näytteli siinä pääosaa. Elokuva oli ehdolla kahden Golden Globe -palkinnon saajaksi ja se voitti Critics Choice -komediasarjan palkinnon parhaasta naispääosasta sekä vuoden parhaalle komedialle myönnetyn Hollywood Film -palkinnon. Vuonna 2018 Schumer oli ehdolla Tony-palkinnon saajaksi esiintymisestään Broadwayn Meteor Shower -show’ssa ja näytteli myös vuoden 2018 kesällä hitiksi nousseessa elokuvassa I Feel Pretty.

Hän esiintyy edelleen stand-up-koomikkona täysille katsomoille ympäri maailmaa. Hänen vuoden 2016 kiertueensa äänestettiin Pollstarin Vuoden komediakiertueeksi. Schumer vietti lapsuusvuotensa New York Cityssä ja Long Islandilla, ja rakastaa kaikkein eniten veljeään ja sisartaan.

Kommentoi!

kommenttia


Kirjat

Tyttö, jolla on alaselkätatuointi