Älä puhu nyt enää. Imagistien runoutta

SuomentajaPertti Nieminen & Tuulia Toivanen
ISBN9789522600134
SidosasuNidottu
Sivuja246
Julkaisupäivämäärä31.8.2011
Kirjastoluokka82.2

29,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Imagismi oli 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä vaikuttanut angloamerikkalainen modernin runouden suuntaus. Nimi imagismi viittaa kuvaan eli imageen keskeisenä runokeinona. Muut imagistien runokielelle esittämät uudistusvaatimukset liittyivät muun muassa kielenkäytön selkeyteen ja täsmällisyyteen sekä rytmiin.

Tunnetuimpia imagisteja olivat Ezra Pound, H.D. (Hilda Doolittle), D.H. Lawrence, T. E. Hulme ja Amy Lowell. Valikoimaan on poimittu runoja kaikista imagistien antologioista (1914-1917), heidän suosimistaan aikakauslehdistä sekä runoilijoiden omista teoksista. Ajallisesti valikoiman runot on rajattu vuosiin 1908-1920. Lukijan tutustuttamiseksi imagisteihin ja heidän runouteensa on suomennosvalikoimaan sisällytetty laaja suomentajien laatima esipuhe sekä kattava selitysosio.

Pertti Nieminen (s. 1929) on runoilija ja suomentaja, joka on julkaissut kuusitoista omaa runoteosta ja kääntänyt huomattavan määrän Kiinan klassista runoutta sekä taolaista filosofiaa. Hän on suomentanut myös lukuisia kuunnelmia, kirjoittanut esseitä ja toiminut pitkään opettajana.

Filosofian tohtori Tuulia Toivanen (s. 1978) on kirjallisuuden- ja kielentutkija, joka on työskennellyt Jyväskylän yliopistossa ja erikoistunut modernismin lyriikkaan. Hän on kirjoittanut ja väitellyt Niemisen runoudesta sekä toimittanut myös Lassi Nummen esseiden valikoiman.

 

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Älä puhu nyt enää. Imagistien runoutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.