Kuvaus
Basilikan tuoksu on ainutlaatuinen johdatus Italian kulttuuriin ruoan ja keittotaidon kautta. Kirjan sisältämät ruokaohjeet, olivatpa ne peräisin isoäitien reseptivihkoista tai maineikkailta keittiömestareilta, ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa.
Lukijalle avautuu ainutlaatuinen näköala paitsi italialaiseen keittiöön, myös Italian pikkukaupunkeihin ja maaseudulle, vuoristoon ja meren rannoille. Paikalliset herkut, tavat, tarinat ja maisemat siivilöityvät eloisina ja värikkäinä kirjoittajan lapsuusmuistojen kautta.
Raffaella Delmonte on syntyjään milanolainen mutta asuu nykyään perheineen Uudessa-Seelannissa. Hän edistää myös uudessa kotimaassaan italialaista ruokakulttuuria ja toimii aktiivisesti Slow Food –liikkeessä. Tämä ainutlaatuinen keittokirja ja muistelmateos on syntynyt rakkaudesta Italiaan, sen makuihin ja muistoihin, ja halusta jakaa ne uusien ystävien ja lukijoiden kanssa.
”Toivon, että suomalaiselle lukijalle välittyvät paitsi reseptien tarjoamat maut ja tuoksut, myös kuvailemieni paikkojen moninaiset värit, ja että eri henkilöiden kasvot piirtyvät yhtä elämää sykkivinä kuin olen ne itse kokenut. Toivotan kaikille antoisaa matkaa ”minun Italiassani”! – Raffaella Delmonte
Alkuteos The Fragrance of Basil sai Ranskassa vuonna 2002 Gourmand World Cookbook -palkinnon parhaana ruoka-aiheisena englanninkielisenä kirjana.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.