Ensirakkaus

AlkuteosLe Grand Meaulnes, 1913
SuomentajaMarja Haapio
ISBN952984283X
SidosasuNidottu
Sivuja303
Julkaisupäivämäärä15.6.2003
Kirjastoluokka84,2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

18,00 


Saatat pitää myös näistä:

Rajoittamaton
Ylävitonen itselle
Mökkihulluutta ja mielenrauhaa
Herkkyys on vahvuutta
Pohjoisen alitajunnan maa
Lunasta voimasi
Japanilainen myötätunnon taito
Naisen elämänkaari -tehtäväkirja
Nainen omassa voimassaan
Kysy ensin MIKSI
Osasto:

Kuvaus

Seikkailunhaluinen, impulsiivinen ja rohkea Augustin Meaulnes on niitä kuolemattomia romaanisankareita, jotka eivät jätä kylmäksi ketään, eivät myöskään lukijaa. Hän lumoaa myös pari vuotta nuoremman Francoisin, ujon ja ramman koulupojan, jonka perheeseen hän asettuu asumaan. Rauhalliseen maalaisidylliin ja arkiseen kouluaherrukseen sekoittuu unenomaisia sävyjä, kun Augustin päätyy harharetkellään kartanoon, jossa valmistaudutaan hääjuhlaan. Unohtumattoman seikkailun jälkimainingeissa Francois tempautuu ystävänsä mukaan etsimään tuota ihmeellistä kartanoa ja Augustinin siellä kohtaamaa kuvankaunista tyttöä.

Ensirakkaus kertoo katkeransuloisen tarinan suuresta seikkailusta, ikuisesta ystävyydestä ja menetetyn rakkauden etsinnästä. Kirjan pojissa ruumiillistuvat nuoruuden huimapäisyys ja teini-iän kasvukivut. Sen kauniilla sankarittarella Yvonnella on esikuvansa lahjakkaan nuoren kirjailijan, Henri Alain-Fournierin tosielämän rakkaudessa. Kirjailija katosi jäljettömiin ensimmäisessä maailmansodassa pian tämän ainoaksi jääneen romaaninsa ilmestymisen jälkeen.

Tämä romanttinen ja nostalginen seikkailukertomus on lumonnut lukijasukupolven toisensa jälkeen kerronnallaan, joka on yhtä aikaa taianomaista ja todentuntuista. Romaanin syvällinen psykologinen ote ja häkellyttävän osuva nuoruudenkuvaus ovat oikeutetusti nostaneet sen klassikon asemaan.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ensirakkaus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.