Gitanjali

SuomentajaHannele Pohjanmies
ISBN9789522601612
SidosasuNidottu
Sivuja185
Julkaisupäivämäärä15.10.2013
Kirjastoluokka82.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

27,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Intialainen Rabindranath Tagore (1861-1941) on yksi maailman suurista kirjailijoista.  Hän oli myös ajattelija, opettaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka oli monissa asioissa aikaansa edellä.

Rabindranath Tagorelle myönnettiin Nobelin kirjallisuuspalkinto vuonna 1913. Tällöin oli keskeisenä uskonnollisten runojen kokoelma Gitanjali, joka on edelleen runoilijan tunnetuin teos maailmalla. Se ilmestyi suomeksi vuonna 1917 nimellä Uhrilauluja, Eino Leinon käännöksenä.

Gitanjali on klassikko. Sen runot on kirjoitettu yli sata vuotta sitten, mutta ne ovat täysin ajattomia. Niistä henkii rakkaus ja elävä uskonnollisuus. Runot ovat kuin kukkia jumalalle – lauluja sydämen syvyydestä. Niiden kauneus koskettaa yhä tänäkin päivänä.

Hannele Pohjanmies on laatinut uuden suomennoksen Tagoren alkuperäisen käsikirjoituksen pohjalta. Kokoelmassa on 106 runoa ja mukana ovat myös ne kolme, jotka aikaisemmista laitoksista oli jätetty pois. Saatesanat kertovat Gitanjalin tarinan ja esittelevät runoilijan ja hänen uskontonsa, joka oli paljon värikkäämpi kuin sata vuotta sitten osattiin ajatella.

HANNELE  POHJANMIES on filosofian maisteri, vapaa kirjoittaja ja kääntäjä, joka on toimittanut radio-ohjelmia ympäristönsuojelusta ja kirjoittanut kehitysmaista, psykologiasta ja kirjallisuudesta. Hän on julkaissut kaksi kirjaa ja suomentanut intialaistarunoutta: seitsemän Rabindranath Tagoren runokokoelmaa sekä Buddhadeva Bosen kokoelman KALKUTTA ja muita runoja (Basam Books 2013).

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Gitanjali”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.