Hadzi Murat

AlkuteosHadzi Murat
SuomentajaEero Balk
ISBN9529842414
SidosasuNidottu
Sivuja184
Julkaisupäivämäärä30.10.2000
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaIlmestyminen peruuntunut

16,00 

Leo Tolstoin lumoava tarina legendaarisesta kapinallisesta. “Maailman paras tarina” – Harold Bloom


Saatat pitää myös näistä:

Viisaus kaaoksen keskellä
Sielukas johtaminen
Valon vuosi
Opas vagushermon parantavaan voimaan
Yoganandan elämä
Vau! Ihmetteyn tiede
Kulje valosi kanssa -opaskortit
Mieti vielä
Kollektiivinen trauma
Hyvää oloa saunomalla
Osasto:

Kuvaus

Eletään 1800-luvun puoliväliä. Venäjän pitkä ja uuvuttava valloitussota alkaa tuottaa tuloksia Pohjois-Kaukasuksella. Pyhässä sodassa venäläisiä vastaan Kaukasian muslimeita johtaa Dagestanin ja Tsetsenian imaami Samil, jonka tehokkain alainen on käskynhaltija Hadzi Murat, legenda jo eläessään. Kunnian ja omantunnon syistä Murat riitaantuu Samilin kanssa ja siirtyy venäläisten puolelle kosto mielessään. Venäläiset eivät kuitenkaan luota häneen tarpeeksi antaakseen hänen johtaa hyökkäystä Samilia vastaan, joka pitää panttivankina Muratin perhettä. Kahden despootin, Samilin ja Tsaari Nikolain väliin jäävän Muratin kohtalo on sinetöity: sen tietää hän itse, sen tietää Tolstoi ja sen tietää myös lukija.

Tolstoin kerronta noudattaa tarkasti historiallisia tapahtumia, hänen päähenkilössään yhdistyvät kuitenkin äärimmäinen inhimillisyys ja maailmankirjallisuuden puhtaimmin eeppinen sankaruus. Teksti vangitsee taianomaisuudellaan: lukijasta tuntuu kuin hän näkisi maailman ensimmäisen kerran, silti tunnistaen kaiken. Hadzi Muratin tarina on ajaton kertomus vieraudesta, muukalaisuudesta ja sisäisestä muutoksesta. Teos sisältää Jaakko Hämeen-Anttilan esipuheen ja Kari Hukkilan jälkisanat.

"Tolstoin sankari on voimantunnossaan mahtava kuin Akhilleus, mutta vailla Akhilleuksen raivoa kuolevaisuutta kohtaan, ja Odysseuksen veroinen taidoissa ja diplomatiassa. Sen mukaan mittaan ylevää proosaa, se on maailman paras tarina tai ainakin paras mitä olen koskaan lukenut." – Harold Bloom

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hadzi Murat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.