Hardcore zen

AlkuteosHardcore Zen. Punk Rock, Monster Movies & the Truth about Reality
SuomentajaLaura Lahdensuu
ISBN9525534529
SidosasuNidottu
Sivuja233
Julkaisupäivämäärä20.10.2006
Kirjastoluokka29.53; 99.12; 78.8911
HuomioitavaaLoppuunmyyty

23,00 

Zeniä asenteella!


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Hardcore zen on kirja kaikille, jotka kaipaavat henkisiä arvoja hektiseen elämäänsä, mutta eivät innostu perinteisistä buddhalaisuutta käsittelevistä kirjoista.

Hardcore zen yllättää lukijansa osoittamalla, että zen on punkiakin rajumpaa: zen kehottaa ihmisiä kyseenalaistamaan paitsi auktoriteetit, myös itsensä. Zenille uskollisena kirjoittaja Brad Warner muistuttaa, että myös hänet on kyseenalaistettava; jokaisen tulee luottaa vain omiin kokemuksiinsa.

Zen ei tarkoita luopumista maallisemmista iloista – kuten pogoamisesta punkkeikoilla, vaan on pohjimmiltaan sangen arkista ja tarvittaessa korutontakin. Kirjassa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, maanläheisellä kielellä ilman maailmaa syleileviä litanioita tai ”valaistumisen” ylistämistä. Kirjan railakkaat sitaatit ovat peräisin populaarikulttuurista, mukana ovat esimerkiksi Gene Simmons, Bart Simpson ja Lucy Liu.

Warner myöntää että meditointi on joskus tuskaisen tylsää, että monissa zenrituaaleissa ei tunnu olevan päätä eikä häntää, että koko touhussa ei välillä tunnu olevan mitään tolkkua. Mutta homma toimii, ja kun ihminen tajuaa että tämä hetki ja todellisuus ovat ne tärkeimmät asiat, elämässä on enemmän järkeä.

Brad Warner kasvoi ohiolaisessa pikkukaupungissa, missä ei ollut juuri muuta tekemistä kuin soittaa punkia. Hänen bändinsä Zero Defex oli hyvin suosittu 1980-luvun alkupuolen punkpiireissä. Warner muutti lopulta Japaniin, ja päätyi työskentelemään halpoja Godzilla-tyylisiä elokuvia tuottavassa yhtiössä. Zen on kuitenkin aina ollut osa Warnerin elämää, ja Japanissa hänestä tuli oikea zenmestari. Warner on edelleen kotonaan niin punkscenessä kuin zentemppelissäkin. Hän asuu japanilaisen vaimonsa kanssa Japanissa ja Los Angelesissa.

Bradin blogiin kannattaa ehdottomasti tutustua.

”Brad Warner on todennäköisesti ainoa ihminen, joka huutaa ’yy-kaa-koo-nee!’ istuessaan lootusasentoon. [Kirja on] viihdyttävä, rohkea ja suorasukainen [ja] muuttaa ihmisten suhtautumisen muihin zenistä kertoviin kirjoihin, ehkä jopa ihmisten suhtautumisen itseensä.”
– Publishers Weekly

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hardcore zen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.