Hopeinen hämähäkki

SuomentajaEero Balk
ISBN9525534561
SidosasuNidottu
Sivuja186
Julkaisupäivämäärä25.10.2006
Kirjastoluokka84.2

25,00 

Vauhdikas ja salaperäinen jännitystarina, jossa jäljitetään mystisiä hopearahoja toisen maailmansodan ajan Romaniassa


Saatat pitää myös näistä:

Villikukka
Haikuja ihmiskunnalle
Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023
Valon ja voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri
Osasto:

Kuvaus

Hopeinen hämähäkki on vauhdikas jännitystarina, jonka tapahtumat sijoittuvat myyttiseen Cernautin kaupunkiin, entisen Itävallan keisarikuntaan. Nykyään Cernaut sijaitsee Ukrainassa, ja sieltä ovat kotoisin muun muassa runoilijat Paul Celan ja Rose Ausländer.

Cernautin kaupungin poliisin kaksi etsivää, saksalainen Helmut ja ukrainalainen Karol ovat korvaamattomia: heidät pannaan asialle aina, kun juttu on liian visainen tai vaarallinen muiden selvitettäväksi. Etsivät ovat varsin tietoisia asemastaan, ja he tuhlaavat estoitta poliisin rahaa voidakseen pukeutua viimeisen muodin mukaan ja syödä kaupungin parhaissa ravintoloissa.

Hulppea elämä järkkyy, kun toverusten elämään astuu kohtalokas nainen, sanskritilaiseksi itseään sanova kuvankaunis Maria Vidatha. Toverukset kilpailevat kaunottaren suosiosta, mutta huonolla menestyksellä. Heille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus päästä lähelle Mariaa, kun kultasepänliikkeestä varastetut hopearahat saattavat heidät yhteen.

Rinnakkain tämän juonen kanssa etenee nykyajasta menneeseen ulottuva tarina, jossa nuo hopearahat ovat aina läsnä, ollaanpa venäläisessä salaseurassa, vapaamuurarien, ruusuristiläisten tai temppeliherrojen seurassa taikka Bagdadin torilla. Hopearahat ovat alun perin lähtöisin noin 2000 vuoden takaa: ajalta jolloin Jeesus ristiinnaulittiin.

Ukrainalaisen Vasyl Koželjankon (s. 1957) humoristinen tyyli panee halvalla kaikenväristä nationalismia. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, joille yhteistä on historiallisten tapahtumien luova uudelleenkirjoittaminen.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hopeinen hämähäkki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.