Hullu kuningas puussa

AlkuteosAt Swim-Two-Birds
SuomentajaKristiina Drews
ISBN789522602411
SidosasuSidottu
Sivuja300
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaEi saatavilla

31,00 


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Hullu kuningas puussa on Irlannin räävitön lahja maailmalle, ja se luetaan merkittävimpien irlantilaisten romaanien joukkoon James Joycen Ulysseksen, Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan ja Jonathan Swiftin Gulliverin retkien kanssa.

Hullu kuningas puussa on kertomus nuoresta, laiskasta ja jatkuvasti juopuneesta irlantilaisopiskelijasta, joka asuu kiukkuisen setänsä kanssa Dublinissa. Niinä harvoina hetkinään, joita päähenkilö ei vietä nukkuen tai nenä kiinni kirjassa, hän kynäilee sattumustentäyteistä romaania Dermot Trellis -nimisestä henkilöstä; kakkosluokan kirjailijasta, jonka henkilöhahmot tuntuvat käyvän alati tätä vastaan. Nämä Irlannin mytologiasta tutut hahmot keksivät milloin mitäkin kirjailijan päänmenoksi, palkkioksi kelvottomasta kirjoittamisesta.

Poskettoman hauska ja kekseliäs Hullu kuningas puussa on innoittanut lukuisia kirjailijoita ja näyttänyt tietä täysin uudenlaisille tavoille kirjoittaa fiktiota. Hullu kuningas puussa on todellinen irlantilaisen kirjallisuuden mestariteos.

Flann O’Brien (1911–1966) oli irlantilainen kirjailija. Häneltä on suomennettu aiemmin teos Kolmas konstaapeli, jonka suomennoksesta suomentaja Kristiina Drewsille myönnettiin valtion kääntäjäpalkinto.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hullu kuningas puussa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.