Hullu kuningas puussa

AlkuteosAt Swim-Two-Birds
SuomentajaKristiina Drews
ISBN789522602411
SidosasuSidottu
Sivujan. 300
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaEi saatavilla

31,00 


Saatat pitää myös näistä:

Peto
Olemisen ompelet
Luonnonlapsi
Vihreän läpi ei enää näe
Reunalla
Narri, Piispa ja Sininen Kissa
Levottomuuden kirja
Sisäisen alkemian perusta
Kotona kosmoksessa
Joogan sydän

Kuvaus

Hullu kuningas puussa on Irlannin räävitön lahja maailmalle, ja se luetaan merkittävimpien irlantilaisten romaanien joukkoon James Joycen Ulysseksen, Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan ja Jonathan Swiftin Gulliverin retkien kanssa.

Hullu kuningas puussa on kertomus nuoresta, laiskasta ja jatkuvasti juopuneesta irlantilaisopiskelijasta, joka asuu kiukkuisen setänsä kanssa Dublinissa. Niinä harvoina hetkinään, joita päähenkilö ei vietä nukkuen tai nenä kiinni kirjassa, hän kynäilee sattumustentäyteistä romaania Dermot Trellis -nimisestä henkilöstä; kakkosluokan kirjailijasta, jonka henkilöhahmot tuntuvat käyvän alati tätä vastaan. Nämä Irlannin mytologiasta tutut hahmot keksivät milloin mitäkin kirjailijan päänmenoksi, palkkioksi kelvottomasta kirjoittamisesta.

Poskettoman hauska ja kekseliäs Hullu kuningas puussa on innoittanut lukuisia kirjailijoita ja näyttänyt tietä täysin uudenlaisille tavoille kirjoittaa fiktiota. Hullu kuningas puussa on todellinen irlantilaisen kirjallisuuden mestariteos.

Flann O’Brien (1911–1966) oli irlantilainen kirjailija. Häneltä on suomennettu aiemmin teos Kolmas konstaapeli, jonka suomennoksesta suomentaja Kristiina Drewsille myönnettiin valtion kääntäjäpalkinto.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hullu kuningas puussa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *