Identiteetti ja väkivalta

AlkuteosIdentity and Violence
SuomentajaJussi Korhonen
ISBN9789525734034
SidosasuNidottu
Sivuja240
Julkaisupäivämäärä9.6.2009
Kirjastoluokka30
HuomioitavaaLoppuunmyyty

28,00 


Saatat pitää myös näistä:

Rajoittamaton
Ylävitonen itselle
Mökkihulluutta ja mielenrauhaa
Herkkyys on vahvuutta
Pohjoisen alitajunnan maa
Lunasta voimasi
Japanilainen myötätunnon taito
Naisen elämänkaari -tehtäväkirja
Nainen omassa voimassaan
Kysy ensin MIKSI
Osasto:

Kuvaus

Voiko monikulttuurisuus toimia? Onko lännellä ja muslimimaailmalla todellisia syitä vihanpitoon? Miksi fundamentalistiset ryhmät ajautuvat väkivaltaisiin konflikteihin?

Näihin aikamme polttavimpiin kysymyksiin vastaa taloustieteen nobelisti, filosofi Amartya Sen tässä tärkeässä ja ajankohtaisessa teoksessaan.

Senin mukaan nykymaailman selkkausten merkittävä alkuunpanija on oletus, että ihmiset voidaan luokitella yksiselitteisesti uskonnon tai kulttuurin perusteella. Tällainen rajoittunut käsitys identiteetistä luo pohjan jyrkille vastakkainasetteluille ja julmalle väkivallalle.

Sen osoittaa, että maailmanrauhan rakentamiseen tarvitaan ymmärrystä ihmisen valinnanvapaudesta, identiteetin moninaisuudesta ja globaalin kansalaisyhteiskunnan tärkeydestä.

AMARTYA SEN sai taloustieteen Nobelin vuonna 1998. Hän toimii professorina Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän on työskennellyt myös muun muassa Trinity Collegen lehtorina Englannin Cambridgessa. Seniltä on aiemmin suomennettu teos Moniääninen Intia (Basam Books 2007).

"Sen erittelee vaarallisia stereotypioita ja irrationaalista vihaa sekä analysoi haasteita, joita maailman johtajilla on edessään taistelussa terrorismia ja ryhmien välistä väkivaltaa vastaan." -George Soros

"Maailman suurimpiin ajattelijoihin kuuluva Amartya Sen kertoo, kuinka voimme rakentaa rauhallisemman maailman. Kunpa kaikki lukisivat tämän kirjan." -Ted Turner

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Identiteetti ja väkivalta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.