Japanilainen myötätunnon taito

Omoiyari

AlkuteosOmoiyari
SuomentajaKuula, Taija
ISBN9789523840348
SidosasuSidottu
Sivuja224
Julkaisupäivämäärä03/2022
Kirjastoluokka17.3

32,00 


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Sisäinen valo
Olemisen tie
Osasto:

Kuvaus

Omoiyari on pyyteetöntä myötätuntoa. Sitä korostava japanilainen ajattelu kehottaa osoittamaan vilpitöntä lähimmäisenrakkautta ja vastaamaan muiden tarpeisiin empaattisesti ilman takaa-ajatuksia.

Tämä syvällinen mutta käytännönläheinen kirja perehdyttää lukijansa omoiyarin taitoon ja keinoihin, joiden avulla voi ilahduttaa muita ja tuoda iloa myös omaan elämään.

Huomaavaisuus ja empatia ovat japanilaisen arkielämän ja yhteisöllisyyden peruspilareita. Ne ilmenevät niin vieraanvaraisuutena (omotenashi), puhtautena ja järjestyksenä (kirei), kierrättämisenä ja korjaamisena (mottainai) kuin ilon ja onnen etsimisenä arkipäiväisistä asioista (zakka). Olennaista on myös kuunteleminen ja eri näkökulmien jakaminen, sillä vain siten voimme ymmärtää toisiamme ja itseämme. Kun valintoja ja päätöksiä tekee omoiyarin hengessä, edistää omaa, lähimmäistensä sekä koko maapallon hyvinvointia. Pienilläkin teoilla on väliä.

Erin Niimi Longhurst on japanilais-brittiläinen kirjailija, jonka esikoisteos Japanismin parhaat – Hyvän elämän ohjeita ikigaista wabi-sabiin, ikebanaan ja metsäkylpyihin (Viisas Elämä) on ollut kansainvälinen menestys ja julkaistu yli kahdellakymmenellä kielellä.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Japanilainen myötätunnon taito”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.