Jeesuksen poika

AlkuteosJesus Son
SuomentajaHeikki Salojärvi
ISBN9789525734188
SidosasuSidottu
Sivuja139
Julkaisupäivämäärä13.10.2008
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

20,00 


Saatat pitää myös näistä:

Häpeän alkemia
Eroon oireista
Valoa lautasella
Oman elämäsi superstara
Minä tunnen tunteeni – Työkirja lapsille
Ilon kortit (44 kpl +opaskirja)
FODMAP Startti
Vapaudu tukahdutetuista tunteista
Joogaa kivun lievitykseen
Vaikuttavin nainen olet sinä
Osasto:

Kuvaus

Jeesuksen pojan kertoja ajelehtii kuin unissakävelijä tarinasta toiseen – tunkkaisista baareista kolaripaikoille, autioilta takapihoilta rähjäisiin hotellihuoneisiin, keskelle tuhoisia ihmissuhteita, kieroa väkivaltaa ja kummallisia sattumia. Alkoholista ja heroiinista riippuvainen kertoja johdattaa lukijan kohti aavemaisen kaunista maisemaa. Matkoista vaikein on kuitenkin paluu takaisin todellisuuteen.

Väljästi omaelämäkerrallinen novellikokoelma, Jeesuksen poika (1992) on Denis Johnsonin tunnetuin teos ja nauttii vahvaa kulttisuosiota Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Johnsonin tarkkanäköinen kerronta tarjoaa ainutlaatuisen näköalan ihmisen yksinäisyyteen sekä elämää ylläpitävään toivoon.

Julkisuutta kaihtava Denis Johnson (s. 1949) on kuin vaivihkaa noussut Yhdysvaltojen kärkikirjailijoiden joukkoon. Hän on kirjoittanut lukuisia romaaneja, näytelmiä sekä novelli- ja runokokoelmia. Hänen tunnetuin teoksensa on vuonna 1992 ilmestynyt Jeesuksen poika. Kirjasta on myös tehty elokuvaversio, jossa näyttelevät mm. Jack Black, Holly Hunter, Dennis Hopper sekä itse kirjailija.
Vuonna 2007 ilmestyi Johnsonin kahdeksas romaani, 600-sivuinen Vietnamin sotaa kuvaava Tree of Smoke, jonka valmistuminen kesti yli kaksi vuosikymmentä. Sen rönsyilevää, unenomaista kerrontatapaa on kehuttu laajalti ja sitä on sanottu mestariteokseksi. The New York Times ja Time Magazine valitsivat kumpikin Tree of Smoken yhdeksi vuoden 2007 parhaista kirjoista. Samana vuonna teos voitti arvostetun National Book Awardin.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jeesuksen poika”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.