Jekyll ja Hyde

ja muita kertomuksia

SuomentajaVirpi Hämeen-Anttila
ISBN9529842465
SidosasuNidottu
Sivuja351
Julkaisupäivämäärä14.4.2001
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

20,00 

”Onko Jekyll ja Hyde teos, jolla on korkeat filosofiset päämäärät, vaiko vain yksinkertaisesti kaikkein juonikkain ja vastuuttomin tarina mitä on olemassa?” – Henry James


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Vaihtoehdot eivät pääty tähän. Onko Jekyll ja Hyde science fictionia, kauhunovelli, yhteiskuntakriittinen kannanotto vaiko salapoliisitarinan dekonstruktio? Ihan oikein, se on kaikkea tätä, ja lisäksi yksi nykyajan suurimmista myyteistä.
On sanottu, että R.L. Stevensonin kirjailijanluonne kuvastuu selkeimmin hänen novelleissaan. Tähän kokoelmaan niitä on käännetty seitsemän. Mukana ovat Jekyllin ja Hyden lisäksi Yösija, Stevensonin ensimmäinen julkaistu kertomus, jonka keskushenkilö on Francois Villon, runoilija, varas ja kaikkien boheemien suojeluspyhimys, Markheim, jossa piirretään murhaajan muotokuva, skottilaismurteella kirjoitettu kummitustarina Halvattu Janet, ja Etelämeren saarille sijoittuva Falesan ranta, jota Stevenson itse piti parhaimpana novellinaan.
Stevenson jos kuka tiesi, miten kerrotaan hyvä tarina. Ja samoin kuin tohtori Jekyll, Stevenson ja hänen kertomuksensa eivät ole aivan sitä miltä päältä päin näyttää.
Minä olin ensimmäinen joka saattoi laahustaa totisen kunniallisuuden taakka harteillaan muitten valvovien silmien alla, ja seuraavassa hetkessä riisua kuin koulupoika nämä lainavaatteet ja sukeltaa päistikkaa vapauden mereen, sanoo Jekyll. Stevensonin tarinoiden tyylin, juonen ja muodon taiturillisen hallinnan taakse kätkeytyy varjoja, kuiluja ja vastaamattomia kysymyksiä, jotka tekevät hänestä todellisen modernin klassikon.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jekyll ja Hyde”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.