Juusto

AlkuteosKaas, 1933
SuomentajaTitia Schuurman
ISBN9529842880
SidosasuNidottu
Sivuja116
Julkaisupäivämäärä30.6.2003
Kirjastoluokka84,22
HuomioitavaaLoppuunmyyty

18,00 

Herkullinen satiiri liike-elämästä, kunnianhimosta ja juustosta – edamjuuston tähtihetki maailmankirjallisuudessa!


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Frans Laarmans on turhautunut keski-ikäinen telakkakonttoristi, jonka urakehitys on jo ohittanut huippunsa. Kun hänelle tarjotaan yllättäen mahdollisuus vaihtaa alaa ja ryhtyä hollantilaisen juustofirman pääedustajaksi kotimaassaan Belgiassa, hän tarttuu oitis tilaisuuteen. Harhaanjohdettu miesparka, joka ei edes pidä juustosta, on altis houkutukselle: hän ei halua niinkään rikastua, vaan lopultakin ansaita hieman kunnioitusta.

Niinpä Laarmans uuden asemansa innostamana jättäytyy sairaslomalle, perustaa kotikonttorin ja vastaanottaa kymmenentuhatta punakuorista palloedamia. Mutta juuston markkinointi ei olekaan niin yksinkertaista kuin hän luuli. Samaan aikaan, kun hän tohkeissaan etsii täydellistä kirjoituskonetta ja pohtii nasevaa ja kunnioitusta herättävää nimeä yritykselleen, kaksikymmentä tonnia täysrasvaista edamjuustoa vain muhii varastossaan. Kun hollantilainen päämies yllättäen sähköttää tulevansa Belgiaan, koittaa tilinteon hetki…

Belgialainen Willem Elsschot oli läheisilleen tutumpi menestyvän mainostoimiston johtajana Alfons de Ridderinä. Viime vuosisadan tärkeimpiin kuuluvan flaamilaiskirjailijan tyyli on tehokasta ja lempeän kyynistä. Hän saa lukijan kiemurtelemaan yhtä aikaa naurusta ja liikutuksesta. Tarvitsee vain korvata juuston maahantuonti IT–yrityksellä ymmärtääkseen, miksi Elsschotin teos on juuri nyt niin ajankohtainen.

“Poikkeuksellisen liikuttava tragikomedia” – Times Literary Supplement

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Juusto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.