Kaksi filosofia

SuomentajaJaakko Hämeen-Anttila ja Taneli Kukkonen
ISBN9529842511
SidosasuSidottu
Sivuja143
Julkaisupäivämäärä1.8.2001
Kirjastoluokka11.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

20,00 

Avicennan ja al-Ghazalin omaelämäkerrat nyt ensimmäistä kertaa suomeksi!


Saatat pitää myös näistä:

Villikukka
Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023
Valon ja voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri
Ilon meditaatio
Tyyneys puhuu (äänikirja)
Sisäinen näkijä – meditaatio
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Modernien munkkien matkassa
Osasto:

Kuvaus

Keskiajan tunnetuimpiin filosofeihin kuuluvat Avicenna (Ibn Sina, k. 1037) ja al-Ghazali (Algazel, k. 1111) kirjoittivat lähinnä arabiaksi, mutta heidän teoksiaan käännettiin jo keskiajalla latinaksi. Avicenna vaikutti suuresti sekä islamilaisen että eurooppalaisen filosofian kehittymiseen, ja al-Ghazalilla oli määräävä rooli kaikessa myöhemmässä islamilaisessa filosofiassa ja teologiassa.

Avicenna oli oman aikansa ihmelapsi, joka jo alle kaksikymmentävuotiaana oli vakiinnuttanut paikkansa suurten oppineiden joukossa. Avicennan lyhyttä kertomusta lapsuudestaan ja nuoruudestaan jatkaa hänen oppilaansa kertomus mestarin myöhemmistä vuosista. Al-Ghazalin hengellistä etsintää kuvaileva Totuuden etsijät on eräs kuuluisimmista keskiaikaisista omaelämäkerroista. Hänen äärimmilleen viety epäilynsä ennakoi Descartesin Metodin esitystä, ja tarkkuus jolla hän kuvailee omia sielunliikkeitään tuo mieleen Augustinuksen Tunnustukset. Totuuden etsijät on samalla erinomainen yhteenveto 1000-luvun lopun islamilaisesta filosofiasta ja hengenelämästä.

Kaksi filosofia tuo keskiaikaista arabialaista filosofiaa suomalaisen lukijan ulottuville asiantuntevana käännöksenä. Teoksen on toimittanut arabian kielen ja islamintutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila, joka on myös kääntänyt teokseen Avicennan omaelämäkerran ja kirjoittanut siihen valaisevan esipuheen. Al-Ghazalin omaelämäkerran on suomentanut TM, FM Taneli Kukkonen (Helsingin yliopisto), jonka väitöskirja käsittelee arabialaista filosofiaa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaksi filosofia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.