Kanelipuodit ja muita kertomuksia

AlkuteosSklepy cynamonowe, Sanatorium pod Klepsydra, Jesién, Republika marzen, Kometa ja Ojczyzna
SuomentajaTapani Kärkkäinen
ISBN9789522601698
SidosasuNidottu
Sivuja422
Julkaisupäivämäärä1.10.2013
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

32,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

”Tämän pidemmälle tie ei enää vie. Olemme aivan pohjalla, pimeiden perustusten äärellä, olemme Äitien luona. Täällä ovat loputtomat hornat, Ossianin lohduttomat maisemat, nuo surkeat Nibelungit. Täällä ovat suuret kertomushautomot ja tarinatehtaat, täällä asuvat faabeleiden fabriköörit, sumuisten satujen sepät.”
– Bruno Schulz, Kevät

Kurjistunut Puola värittyy elävänä Bruno Schulzin runsaan kynänä jäljistä. Karu, mutta kiehtova kirjoitustyyli vetää lukijan myyttisen maailman kieppeisiin. Tässä kirjassa maaginen realismi avaa ovensa ja musta huumori vie lukijan mukanaan rakentamaan uudelleen maailman rikkoutuneita merkityksiä.

Tapani Kärkkäisen suomennos Kanelipuodit ja muita kertomuksia on tähän mennessä ainoa suomenkielinen laitos, joka sisältää Bruno Schulzin koko tuotannon. Schulzin kahden ilmestyneen kirjan, Kanelipuotien ja Kuolinilmoituksen sanatorion, lisäksi laitos kokoaa neljä kirjallisuuslehdissä ilmestynyttä kertomusta.

Tätä kirjaa koristaa Bruno Schulzin piirrokset ja siihen on laatinut esipuheen Virpi Hämeen-Anttila ja jälkisanat sekä viitteet Tapani Kärkkäinen.

Bruno Schulz (1892-1942) syntyi rikkaaseen, maallistuneeseen juutalaiseen perheeseen ja kuoli  juutalaisvainoissa vuonna 1942. Häntä pidetään yhtenä aikansa lahjakkaimmista ja vaikuttavimmista kirjailijoista. Schulzin lyhyeksi jääneen tuotannon surrealistiset visiot jatkavat eloaan kirjallisuuden rakastajien parissa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kanelipuodit ja muita kertomuksia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.