Keittiön hehku

Amatöörin seikkailut keittiöorjana, linjakokkina, pastantekijänä ja toscanalaisen teurastajan oppipoikana

AlkuteosHeat
SuomentajaLaura Lahdensuu
ISBN9789525534788
SidosasuSidottu
Sivuja364
Julkaisupäivämäärä26.9.2007
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

29,00 

If you can´t stand the heat, stay out of kitchen.


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Oletko ajatellut, millaista olisi valmistaa ruokaa suuressa keittiössä ja kuuluisan keittiömestarin alaisena?
Toimittaja Bill Buford oli innostunut kotikokki, jonka ruuanlaittoa siivittivät kunnianhimo ja kokemattomuus. Hän leikitteli ajatuksella kokkaamisesta oikein suuressa ravintolan keittiössä. Mahdollisuus ajatuksen toteuttamiseen tuli, kun The New Yorker–lehti pyysi Bufordia laatimaan henkilökuvan Mario Batalista, erään New Yorkin menestyneimmän kolmen tähden ravintolan falstaffmaisesta keittiömestarista.
Buford otti tehtävän vastaan sillä ehdolla, että Batali antaisi hänen työskennellä ravintolassaan – orjana. Sormet moneen kertaan laastaroituina ja kulmakarvat liekitettyinä, oppipoika-Buford yleni lopulta linjakokiksi. Pian sen jälkeen hän lähti New Yorkista oppiakseen ruoanvalmistusta niiltä, jotka olivat opettaneet hänen opettajaansa. Hän oppi valmistamaan riistaa Marco Pierre Whiten ohjeiden mukaan, teki käsin pastaa Italian vuoristossa sijaitsevassa pienessä ravintolassa ja päätyi lopulta persoonallisen, Dantea siteeraavan lihamestarin oppipojaksi Toscanaan.

Keittiön hehku on monitahoinen ja kerta kaikkiaan valloittava matkakertomus. Kirja on samalla muistelmateos Bufordin seikkailuista keittiömaailmassa, ja tarina Batalin ällistyttävästä matkasta gastronomiseen maineeseen, huvittava katsaus kuuluisan ravintolan kulissien taakse ja valaiseva tutkielma siitä, miksi ruoalla on väliä. Keittiön hehku on riemastuttavan hauska ja maukas kirja, joka on syntynyt rakkaudesta ruuanlaittoon.

Bill Buford on syntynyt 1954 Baton Rougessa, Lousianassa. Hän varttui ja opiskeli Kaliforniassa. Myöhemmin opiskellessaan Cambridgen Kings Collegessa Englannissa, hän sai erikoisstipendin tutkiessaan Shakespearea. Buford toimii nykyisin The New Yorker –lehden pääkolumnistina ja häneltä on aiemmin ilmestynyt jalkapallohuliganismista kertova kirja Among the Thugs (1992).
Bill Buford asuu New Yorkissa vaimonsa ja kahden poikansa kanssa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keittiön hehku”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.