Kosteikkoja

AlkuteosFeuchtgebiete
SuomentajaJenni Rautio
ISBN9789525734294
SidosasuNidottu
Sivuja196
Julkaisupäivämäärä30.11.2008
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

22,00 

"Minä en juuri hygieniasta perusta."


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Helen on kahdeksantoista ja yhtä aikaa sekä estoton että epävarma. Eräänä päivänä hän yrittää ajella intiimialueensa, mutta tuleekin vahingoittaneeksi itseään. Maatessaan sairaalavuoteessa Helen haaveilee eronneiden vanhempiensa sovinnosta ja aloittaa tutkimusretken syvälle omaan ruumiillisuuteensa.

Kosteikkoja luo katseen viimeisiin jäljellä oleviin tabuihin. Rohkea, provokatiivinen ja hysteerisen hauska esikoisromaani kapinoi naisen kehoon ja seksuaalisuuteen liitettävää steriiliyttä vastaan. Tämän raikkaan ja railakkaan tarinan sankaritar sanoo äänen sen, mitä muut eivät uskalla edes ajatella.

Rochen kirjallisesti ansiokkaassa ja kliseistä vapaassa käsittelyssä sovinnaiset käsitykset naisen sukupuolisuudesta saavat kyytiä. Arvosteluissa teosta on verrattu mm. J. D. Salingerin Sieppariin ruispellossa, J.G. Ballardin Crashiin sekä Germaine Greerin feministiklassikkoon Haluan olla nainen (The Female Eunuch). Teos aiheutti ilmestyessään valtaisan kohun, ja sitä on myyty pelkästään Saksassa yli miljoona kappaletta. Teoksen käännösoikeudet on myyty kolmeenkymmeneen maahan.

Charlotte Roche syntyi vuonna 1978 englantilaiseen perheeseen High Wycombessa, Englannissa. Perhe muutti Saksaan, kun Charlotte oli kahdeksanvuotias. Roche on työskennellyt juontajana mm. Viva-, Arte- ja ZDF- kanavilla. Hän voitti arvostetun TV-alan Grimme-palkinnon vuonna 2004. Roche on työskennellyt lisäksi mm. tuottajana, laulajana ja näyttelijänä. Hän asuu Kölnissä ja hänellä on yksi lapsi. Kosteikkoja on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kosteikkoja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.