Lohikäärmeen päivät

Puoli vuotta Shanghaissa

ISBN9789522602688
SidosasuSidottu
Sivuja265
Julkaisupäivämäärä31.7.2014
Kirjastoluokka40.8

28,00 

Lohikäärmeen päivät on esseistinen ja persoonallinen matkakirja, jossa kirjailija Tero Tähtinen vie lukijansa keskelle nousevan aasialaisen mammuttivaltion kiihkeänä sykkivää urbaaniviidakkoa. Samalla kun Tähtinen uppoutuu kiinan kielen, historian ja klassisen kiinalaisen runouden maailmoihin, hän pohtii nyky-Kiinan henkeäsalpaavaa rynnistystä kohti ennen näkemätöntä vaurautta ja länsimaista elämäntapaa.


Saatat pitää myös näistä:

Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023
Valon ja voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri
Ilon meditaatio
Tyyneys puhuu (äänikirja)
Sisäinen näkijä – meditaatio
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Modernien munkkien matkassa
Hyvää kuolemaa etsimässä
Osasto:

Kuvaus

Lohikäärmeen päivät on esseistinen ja persoonallinen matkakirja, jossa kirjailija Tero Tähtinen vie lukijansa keskelle nousevan aasialaisen mammuttivaltion kiihkeänä sykkivää urbaaniviidakkoa. Samalla kun Tähtinen uppoutuu kiinan kielen, historian ja klassisen kiinalaisen runouden maailmoihin, hän pohtii nyky-Kiinan henkeäsalpaavaa rynnistystä kohti ennennäkemätöntä vaurautta ja länsimaista elämäntapaa.

Tähtisen näkemyksen mukaan Kiinassa on parhaillaan käynnissä "kulttuurivallankumous osa kaksi", jossa Keskustan valtakunnan kansalaiset kulkevat oikealle yhtä suurella innolla kuin he Maon aikana kulkivat vasemmalle. Tutustuessaan shanghailaiseen arkeen Tähtinen pohtii Kiinaa suomalaisesta ja Suomea kiinalaisesta näkökulmasta. Tuloksena on syvällisiä pohdiskeluja itäisen ja läntisen kulttuuripiirin eroista, kohtaamisia mielenkiintoisten hahmojen kanssa, sekä lukemattomia korkealaatuisia teekupillisia.

Tero Tähtinen (s.1978) on tamperelainen kirjailija, suomentaja, kirjallisuudentutkija ja maailmanmatkaaja. Hän on aiemmin julkaissut kolme esseekokoelmaa ja suomentanut mm. Gary Snyderin teoksen Erämaan opetus.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lohikäärmeen päivät”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.