Luuserin muistiinpanot

SuomentajaHeikki Salojärvi
ISBN9789525534733
SidosasuSidottu
Sivuja350
Julkaisupäivämäärä1.9.2007
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

10,00 


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Luuserin muistiinpanoissa kohtaamme Frederickin, joka katselee päivät pitkät saippuaoopperoita äitinsä sohvalla viinaa juoden, laiminlyö vaimoaan ja saattaa appiukkonsa hermoromahduksen partaalle. Nuoruutensa Frederick eli ihannoidun isänsä varjossa – isä oli tunnettu amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, eikä voinut sietää lusmuilevaa poikaansa. Isä kuoli jo 40-vuotiaana ja jätti Frederickin yksin pohtimaan miksi isä ei piitannut hänes
tä.

Frederick ajautuu mielisairaalaan – kolmesti. Hänelle annetaan 1950-luvun uusimpien tuulien mukaista hoitoa insuliinipistoksineen ja sähköshokkeineen. Antisankarimme kommentoi värikästä elämäänsä terävästi ja humoristisesti. Hän kritisoi ahdasmielistä, kaksinaismoralistista ja pikkumaista yhteiskuntaa: omien sanojensa mukaan hänen epäonnistumisensa johtuu siitä, että hän ei vain satu sopimaan amerikkalaisen yhteiskunnan luomaan muottiin.

Frederick Exleyn teos on fiktiivinen omaelämäkerta. Exley on käyttänyt taiteilijalle suotua oikeutta muunnella totuutta, ja tuloksena on hirtehisen riemukas kuvaus ihmisestä, joka kertaakaan itsesääliin sortumatta huomaa kaikesta huolimatta pitävänsä itsestään.

Nick Hornby on kirjoittanut teokseen esipuheen.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Luuserin muistiinpanot”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.