Maailma rakastajana ja minuutena

Keinoja maailmanlaajuisen ympäristökatastrofin torjumiseksi

AlkuteosWorld As Lover, World As Self
SuomentajaJussi Korhonen
ISBN9789525734355
SidosasuNidottu
Sivuja260
Julkaisupäivämäärä25.8.2009
Kirjastoluokka17.3; 50.1

22,00 


Saatat pitää myös näistä:

Henkiset voimavarat
Rikastumisen tiede
Saa mitä haluat
Harjoituksia läsnäolon voimasta
Vihan oppitunnit
Jooga ja elämän voima
Tasapainota kehosi energiat
Vetovoiman salaisuus

Kuvaus

Onko maailma mahdollista pelastaa ekokatastrofilta? Voidaanko teollisuuskasvun yhteiskunta vielä muuttaa ympäristöä säilyttäväksi? Miten olla hukkaamatta toivoa ja toimintakykyä globaalin kriisin aikana?

Ekofilosofi Joanna Macyn viesti on radikaalin optimistinen. Maailma on pelastettavissa, mutta ensin ihmisen on muutettava oma maailmankuvansa.

Ekokatastrofin juuret piilevät Macyn mukaan tuhoisissa käsityksissä maailmasta ja luonnosta: maailma on nähty joko sotatantereena, jolla hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan tai ansana, josta yritetään pyristellä ulos. Ihmiskunnan historiasta löytyy kuitenkin myös toisenlaisia käsityksiä: maailma voidaan ymmärtää minuuden jatkeena – tai rakastajana.

Syyllisiä kriisiin on turha etsiä: on keskityttävä oleelliseen, elämän puolustamiseen maapallolla. Maailma rakastajana ja minuutena tarjoaa tähän ajattelun työkaluja ja käytännön harjoituksia.
Joanna Macy (s. 1929) on filosofian tohtori ja systeemiteorian, syväekologian ja buddhalaisuuden tutkija. Näitä ajatussuuntia Macy yhdistelee oivaltavasti myös tässä hänen ensimmäisessä suomennetussa teoksessaan. Hänen ajattelunsa, toimintansa ja koulutustilaisuutensa ovat innoittaneet ympäristönsuojelusta ja rauhanpuolustuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa jo neljän vuosikymmenen ajan.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Maailma rakastajana ja minuutena”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *