Maailma rakastajana ja minuutena

Keinoja maailmanlaajuisen ympäristökatastrofin torjumiseksi

AlkuteosWorld As Lover, World As Self
SuomentajaJussi Korhonen
ISBN9789525734355
SidosasuNidottu
Sivuja260
Julkaisupäivämäärä25.8.2009
Kirjastoluokka17.3; 50.1
HuomioitavaaLoppuunmyyty

22,00 


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Onko maailma mahdollista pelastaa ekokatastrofilta? Voidaanko teollisuuskasvun yhteiskunta vielä muuttaa ympäristöä säilyttäväksi? Miten olla hukkaamatta toivoa ja toimintakykyä globaalin kriisin aikana?

Ekofilosofi Joanna Macyn viesti on radikaalin optimistinen. Maailma on pelastettavissa, mutta ensin ihmisen on muutettava oma maailmankuvansa.

Ekokatastrofin juuret piilevät Macyn mukaan tuhoisissa käsityksissä maailmasta ja luonnosta: maailma on nähty joko sotatantereena, jolla hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan tai ansana, josta yritetään pyristellä ulos. Ihmiskunnan historiasta löytyy kuitenkin myös toisenlaisia käsityksiä: maailma voidaan ymmärtää minuuden jatkeena – tai rakastajana.

Syyllisiä kriisiin on turha etsiä: on keskityttävä oleelliseen, elämän puolustamiseen maapallolla. Maailma rakastajana ja minuutena tarjoaa tähän ajattelun työkaluja ja käytännön harjoituksia.
Joanna Macy (s. 1929) on filosofian tohtori ja systeemiteorian, syväekologian ja buddhalaisuuden tutkija. Näitä ajatussuuntia Macy yhdistelee oivaltavasti myös tässä hänen ensimmäisessä suomennetussa teoksessaan. Hänen ajattelunsa, toimintansa ja koulutustilaisuutensa ovat innoittaneet ympäristönsuojelusta ja rauhanpuolustuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa jo neljän vuosikymmenen ajan.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Maailma rakastajana ja minuutena”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.