Malone kuolee

AlkuteosMalone meurt
SuomentajaCaj Westerberg
ISBN9789525534450
SidosasuSidottu
Sivuja200
Julkaisupäivämäärä5.6.2007
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

25,00 

Beckettin upea pienoisromaani vihdoinkin suomeksi


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Äitipeli
Hulluna pilatekseen
Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023
Valon ja voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Olemisen tie
My Magical Moments opaskortit taianomaisiin hetkiin (+ opaskirja)
My Magical Moments muistikirja taianomaisiin hetkiin
Osasto:

Kuvaus

Ja jos hänessä olisi ollut vain hiukan vähemmän voimaa ja rohkeutta, hänkin olisi luovuttanut, luopunut pyrkimyksestä saada tietää, millainen olento hän oli ja miten tulisi elää, ja hän olisi elänyt tappion kärsineenä, sokeana, mielettömässä maailmassa muukalaisten keskellä.

Samuel Beckett (1906–1989) tunnetaan Suomessa lähinnä näytelmistään. Beckett kirjoitti kuitenkin lukuisia pienoisromaaneja, joista tunnetuimmat lienevät vuonna 1968 suomennettu Molloy sekä trilogian kaksi muuta osaa, joita ei ole aiemmin ollut saatavilla suomeksi, Malone meurt sekä L’innomable. Basam Books jatkaa kulttuuritekoja julkaisemalla suomeksi trilogian keskimmäisen teoksen, Malone kuolee. Teos sai arvoisensa suomentajan, palkitun ja kiitetyn Caj Westerbergin.

Romaanin kertoja, Malone, on kuolemaisillaan. Hän kuluttaa viimeisiä hetkiään kirjoittamalla kuvauksia tilastaan sekä tarinoimalla henkilöstä, joka on selvästi hänen oma alter egonsa. Kirja ei ota syntyäkseen ja Malone kärsii inspiraation puutteesta. Romaanissa keskeiseksi teemaksi nousee ihmisen pyrkimys ymmärtää oma paikkansa maailmassa, ja Beckettille ominaisesti tässäkin kirjassa esille tulee sanojen riittämättömyys ja tarve yrittää sanoa siitä huolimatta.

Beckettin trilogiaa on kehuttu hänen tuotantonsa huipuksi. Muun muassa Time-lehden kirjallisuusliitteen kriitikko kehuu trilogiaa erääksi ainutlaatuisimmaksi ja merkittävimmäksi 1900-luvun proosateokseksi.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Malone kuolee”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.