Miten sanoa. Runoja vuosilta 1930 – 1988

AlkuteosCollected poems
SuomentajaCaj Westerberg
ISBN9525534448
SidosasuSidottu
Sivuja220
Julkaisupäivämäärä20.10.2006
Kirjastoluokka82.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

28,00 

Runoissa sekoittuvat vaikuttavasti epätoivoiset ja humoristiset sävyt ja ne tuovat omintakeisen lisän eurooppalaiseen modernistisen lyriikan perinteeseen.


Saatat pitää myös näistä:

Rajoittamaton
Ylävitonen itselle
Mökkihulluutta ja mielenrauhaa
Herkkyys on vahvuutta
Pohjoisen alitajunnan maa
Lunasta voimasi
Japanilainen myötätunnon taito
Naisen elämänkaari -tehtäväkirja
Nainen omassa voimassaan
Kysy ensin MIKSI
Osasto:

Kuvaus

Miten sanoa. Runoja vuosilta 1930–1988 tuo Samuel Beckettin monipuolisen lyriikan suomalaisen lukijan ulottuville. Caj Westerberg on suomentanut yhtä runoa lukuun ottamatta kaikki ne runot, jotka Beckett itse valitsi julkaistaviksi vuonna 1986 ilmestyneessä teoksessa Collected Poems.
Lisäksi kirjaan sisältyy suomennos vuonna 1988 kirjoitetusta runosta Comment dire, joka oli Beckettin viimeiseksi jäänyt kynänraapaisu

Beckett kirjoitti runoja sekä englanniksi että ranskaksi. Runokokoelma julkaistaan kolmikielisenä, eli jokaisen suomennetun runon oheen liitetään myös alkuperäinen runo. Runojen lukijat saavat näin ainutlaatuisen tilaisuuden vertailla suomennoksia alkuteksteihin.

Caj Westerberg on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1967, jolloin hänen esikoisteoksensa Onnellisesti valittaen julkaistiin. Runoilijantyönsä rinnalla hän on suomentanut erityisesti ruotsinkielistä lyriikkaa. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja, suomennostyöstä esimerkiksi Valtion kääntäjäpalkinto vuonna 1984, Eino Leinon palkinto vuonna 1995 ja Irene ja Kalevi Sorsan rahaston kääntäjäpalkinto vuonna 2005. ”Beckettillä on lahjomaton näkemys ja suurenmoinen käsityötaito. Hänen tekstinsä suomentaminen on työn juhlaa ”, Caj Westerberg toteaa. Westerberg on kääntänyt Beckettiä aiemminkin: romaani Watt julkaistiin vuonna 2006 (Basam Books).

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Miten sanoa. Runoja vuosilta 1930 – 1988”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.