Molnvandraren

ISBN9525534332
SidosasuNidottu
Sivuja340
Julkaisupäivämäärä1.4.2006
Kirjastoluokka84.31
HuomioitavaaLoppuunmyyty

24,00 

Molnvandraren är en rik, mångsidig och tankeväckande beskrivning om sökandet efter en identitet, främlingskap och att finna sin egen plats i en motsägelsefull värld.


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Liksom molnen på himlen vandrar hon. Altan hör inte hemma någonstans och vet inte vart hon är på väg. Hennes bakgrund är kluven precis som hon själv. Altans far är burtas och muslim, hennes mor är finsk och själv är hon född i Sverige. Hon tror att hon är alldeles vanlig tills hon en dag tvingas inse att hon är annorlunda, inte i sina egna ögon men i omgivningens. Hon stämplas som svartskalle och lär sig handgripligen av barnen på gården vad främlingsfientlighet betyder. Hon börjar söka efter en identitet och ett ställe där hon accepteras som hon är.

I Molnvandraren beskrivs Altans utveckling och väg från utsatt invandrarbarn till en kvinna som söker sin egen väg. Myt och verklighet knyts ihop till en fascinerande resa i tiden i denna färgstarka roman. Altans färd till sina rötter varvas med hennes levnadshistoria och berättelser från Balban Oras barndom under några händelserika år kring den ryska revolutionen. Molnvandraren är en rik, mångsidig och tankeväckande beskrivning om en ung flickas uppväxt mellan olika kulturer, främlingskap och sökande efter rötter, en identitet och en egen plats i en motsägelsefull värld.

Sabira Ståhlberg är författare, forskare och resenär. Hon har studerat bl.a. Öst- och Centralasienforskning, religionsvetenskap, etnologi och historia, och är intresserad av mattraditioner, språk, folksagor och musik. Hon skriver på svenska och finska. Molnvandraren är hennes första roman.

Sabira Ståhlbergs hemsidor finns på www.sabirien.net

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Molnvandraren”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.