Munkki ja filosofi

AlkuteosLe Moin et le philosophe
SuomentajaVirpi Hämeen-Anttila
ISBN9529842325
SidosasuNidottu
Sivuja358
Julkaisupäivämäärä5.3.2000
Kirjastoluokka11
HuomioitavaaLoppuunmyyty

25,00 

Kirja idän ja lännen kohtauspaikalta.


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Sisäinen valo
Olemisen tie
Osasto:

Kuvaus

Tunnetun ranskalaisen filosofin ja hänen buddhalaisuuteen kääntyneen poikansa keskusteluja elämän peruskysymyksistä. Mitä on onni, tietoisuus, todellisuus? Onko elämällä tarkoitusta? Onko tärkeämpää muuttaa itseään vai maailmaa?

Matthieu Ricard varttui isänsä Jean-Francois Revelin opastuksella kyselemään ja kyseenalaistamaan arvoja. 26-vuotiaana hän hylkäsi lupaavan tutkijanuransa ja muutti Intiaan. Hän on elänyt yli 20 vuotta buddhalaisena munkkina, kääntänyt buddhalaisia teoksia ja toiminut Dalai-laman tulkkina. Molempien kulttuurien edustajana hän on oikea henkilö vastaamaan länsimaisen ihmisen kysymyksiin buddhalaisesta filosofiasta. Hänen isänsä taas on eurooppalainen rationalisti, joka osaa asettaa pojalleen oikeat kysymykset.
Munkki ja filosofi ilmestyi Ranskassa ensi kerran 1997 ja siitä tuli heti myynti- ja arvostelumenestys. Teos on käännetty jo 20 kielelle. Keskustelijoiden läheinen suhde ja terävä äly ovat luoneet kirjan, joka on sekä filosofinen tutkielma että löytöretki hyvään elämään.

Matthieu Ricard (s. 1946) on ranskalaissyntyinen buddhalaismunkki, Dalai-laman ranskankielinen tulkki ja valokuvaaja. Nuorena hän opiskeli molekyylibiologiaa, mutta harrasti laajalti myös muita aloja, mm. klassista musiikkia, ornitologiaa, valokuvausta ja astronomiaa. Vuonna 1969 hän kävi Intiassa ja tapasi ensimmäisen henkisen opettajansa Kangyur Rinpochen. Valmistuttuaan tohtoriksi vuonna 1972 hän palasi Intiaan ja omistautui buddhalaisuuden opiskelulle. Hänestä tuli munkki ja erään aikamme tunnetuimman tiibetiläisen mestarin, Dalai-laman opettajan Dilgo Khyentse Rinpochen läheinen oppilas.

Ricard on kääntänyt ranskaksi useita buddhalaisia tekstejä ja kirjoittanut useita kirjoja, joista tunnetuin, Munkki ja filosofi on vuoropuhelu hänen isänsä, filosofi Jean-François Revelin kanssa. Hän asuu Shechenin luostarissa Nepalissa.

Jean-François Revel (s. 1924) opiskeli filosofiaa École Normale Supérieurissa ja opetti useita vuosia yliopistossa, kunnes ryhtyi vapaaksi kirjoittajaksi. Hän on julkaissut filosofian, aatehistorian ja politiikan alalta yli kaksikymmentä teosta, joista monet ovat saavuttaneet kansainvälistä mainetta. Journalistina hän on kirjoittanut politiikasta ja filosofiasta, mutta myös kirjallisuudesta ja taiteesta. Hän toimi pitkään vaikutusvaltaisen poliittisen L Express-viikkolehden päätoimittajana ja tuli tunnetuksi terävänä agnostisena ajattelijana ja poliittisena kommentaattorina. Hän on Ranskan Akatemian jäsen.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Munkki ja filosofi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.